COVID-19: La spital ajung cazuri tot mai grave, de familii intregi. Mahler: Zilnic ne cer ajutorul 4-5 familii, cu mai multi membri bolnavi
beatrice mahlerevolutie pandemiecazuri grave
Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta din Capitala, vorbeste despre o inrautatire a situatiei epidemiologice din tara noastra. Potrivit managerului, la spital ajung din ce in ce mai multi pacienti in forme grave, chiar si familii intregi. Zilnic, spune Mahler, medicilor li se solicita ajutorul de catre 4-5 familii, in care sunt mai multi membri bolnavi.
"Numarul de cazuri care sunt in spital este mare si sunt cazuri mult mai grave, cu o evolutie rapid spre deteriorare. Pe de alta pare, sunt foarte multi pacienti si nu vorbim de un membru al familiei, ci familii intregi. Primim telefoane, sunt cel putin 4-5 familii pe zi care solicita ajutorul, familii cu mai multi membri bolnavi. Sigur, intensitatea bolii variaza in cadrul aceleiasi familii”, a declarat managerul, la
Digi24.
Medicii aloca mai putin timp ingrijirii fiecarui pacient in parte
Managerul de la "Marius Nasta" sustine ca personalul medical e deficitar si lucreaza sub presiunea foarte multor cazuri grave.
Potrivit lui Mahler, oamenii sunt nemultumiti pentru ca medicii nu le mai aloca atat de mult timp, insa, fiind in deficit, aceasta e singura solutie pentru a ajunge la toti pacientii.
De asemenea, managerul a mai spus ca a aflat de la pacienti ca multi oameni se testeaza acasa, stiu ca sunt infectati, insa nu declara acest lucru.
"Aceste situatii amplifica gravitatea situatiei pe care o traim", a spus Mahler.
Potrivit lui Mahler, nu trebuie sa subestimam aceasta boala, fiindca poate avea o evolutie imprevizibila, este vicleana si poate fi foarte periculoasa.
E important ca oamenii sa apeleze la ajutorul de specialitate al medicilor atunci cand au simptome, sa nu isi administreze fara recomandare medicala singuri tratamente. De asemenea, odata pozitivat un test, persoana respectiva trebuie sa se izoleze, pentru a nu pune in pericol si sanatatea celor din jur!
Din pacate, nu doar numarul de noi cazuri a crescut, ci si numarul deceselor. Maria Van Kerkhove, conducatorul tehnic al OMS pentru Covid-19 sustine ca nu vorbim despre o crestere dramatica, insa este, totusi, o crestere.
Kerkhove mai arata ca situatia nu este buna nici alte puncte de vedere, si anume ca exista dificultati in a fi respectate masurile de protectie sanitara, iar oamenii pun presiuni pentru aplicarea masurilor de relaxare.