Ce alimente obisnuite nu ar trebui sa fie consumate niciodata
alimenteprocesatefructozanocivcardiovascular
Se cunoaste faptul ca majoritatea alimentelor procesate sunt nesanatoase pentru organismul uman. Acestea sunt sarace in elemente nutritive, microelemente, antoxiodanti si vitamine, dar contin foarte multe calorii. Cu toate acestea, oamenii le consuma frecvent.
Motivul consumului acestor alimente este ca aceste bombe calorice nu necesita o preparare indelungata si economisesc timp. De asemenea, pretul alimentelor procesate este, in general, mai mic, iar acest lucru atrage inevitabil cumparatori.
Este aproape imposibil sa le excludem complet din alimentatie, insa, nu la fel de dificila poate fi alegerea celor mai putin daunatoare, arata Epyk. Iata, cateva alimente procesate pe care nu ar trebui sa le consumam niciodata.
Nuggets de pui
Acest produs este asemanator crenvurstilor, astfel ca puiul sub forma de nuggets, care se gaseste in categoria semi-preparatelor, se afla la apogeul alimentelor industrializate.
Desi putem crede ca acest aliment contine in mare parte proteine, in realitate vorbim de un amestec de grasimi, peste 50%, si carbohidrati nocivi.
Acest prrodusul se prepara prin prajire intr-un ulei care contine grasimi trans, care pot cauza deformari ale membranei celulare si dezvoltarea unor boli, precum diabetul. Aditivii folositi la conservarea produsului reprezinta un alt motiv pentru care acesta ar trebui exclus din alimentatie.
Bauturile carbogazoase
Sucurile din comert nu contin nicun element nutritiv, ci sunt calorii goale, care contin multe substante ce ne pot face rau. Astfel, siropul de fructoza de porumb folosit ca indulcitor, este chiar mai daunator decat zaharul.
De exemplu, sucurile carbogazoase reprezinta principala cauza a obezitatii in SUA. Ele determina pH-ul corpului nostru sa devina din alcalin acid, adica sa creeze un mediu favorabil dezvoltarii celulelor canceroase.
Crenvurstii si alte tipuri de carne prelucrata
Marea majoritate a produselor din carne procesata, in special mezelurile, contin o cantitate imensa de sare, nitrat de sodiu si alti conservanti, dar si arome artificiale si carne separata mecanic.
Aceste alimente au fost atat de prelucrate, incat orice valoare nutritiva a disparut in procesul de productie, proteina fiind denaturata.
Biscuiti, prajituri si briose
Dincolo de nivelul ridicat de zahar si sare, cele mai multe dintre dulciurile din comert contin astfel de grasimi trans. Acestea sunt mai ieftine decat grasimile sanatoase, deci destul de profitabile. In plus, au rolul de a prelungi termenul de valabilitate al produsului.
Grasimile trans sunt foarte periculoase, avand numeroase efecte nocive asupra sistemului cardiovascular. Studiati lista de ingrediente a fiecarui produs si evitati-le pe cele care contin cuvinte ca "hidrogenat" sau "partial hidrogenat".
Cerealele pentru micul dejun
Pe piata exista foarte multe sortimente de cereale pentru micul dejun, despre care se afirma in reclame ca suntpline cu vitamine si minerale? In spatele ideii de sanatos, se afla o alta realitate, deoarece vitaminele de calitate slaba sunt adaugate artificial, in timpul procesarii alimentelor.
Cele mai multe tipuri de cereale din comert sunt incarcate cu zahar sau cu sirop de fructoza de porumb. In cazul in care contin si porumb, acesta este modificat genetic, fiind cel mai ieftin de pe piata, dar produce un profit urias diferitelor companii.