Aproape 477 milioane de lei pentru peste 1.200 de ambulante
achizitie ambulantecumparare ambulantenecesar ambulanteuzura ambulanteambulante smurd
Guvernul a aprobat nota de fundamentare referitoare la necesitatea si oportunitatea efectuarii cheltuielilor pentru imbunatatirea capacitatii de interventie la urgentele medicale in Romania prin achizitionarea a peste 1.200 de ambulante.
Astfel, se vor achizitiona 242 de ambulante de tip A; 375 de ambulante de tip B4x2; 505 de ambulante de tip B4x4 si 122 de ambulante de tip C, in valoare totala de 476.857.000 de lei.
Citeste si:
Se reorganizeaza Programul national de diabet
Achizitia autospecialelor va fi efectuata in cadrul unor proiecte prin care se urmareste imbunatatirea capacitatii de interventie la urgentele medicale in Regiunile Sud-Est, Sud, Sud-Vest, Vest, Nord-Vest, Nord-Est si Centru.
Proiectele au fost depuse spre finantare din fondurile Programului Operational Regional (POR) 2014-2020 si au ca scop cresterea calitatii serviciilor medicale din faza prespitaliceasca, prin imbunatatirea nivelului de dotare cu echipamente de transport si alte echipamente specifice pentru acordarea asistentei medicale de urgenta si prim-ajutor calificat, respectiv operationalizarea de echipaje noi ale SMURD, prin dotarea acestora cu o parte dintre echipamentele noi achizitionate.
Finantarea proiectelor se realizeaza din fonduri externe nerambursabile si de la bugetul de stat, in limita sumelor anuale aprobate cu aceasta destinatie Ministerului Afacerilor Interne, pentru Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta.
Secretarul de stat, sef al Departamentului pentru Situatii de Urgenta al Ministerului Afacerilor Interne va raspunde de modul de implementare al acestora.
In acest moment, parcul de autospeciale atat pentru serviciile publice de ambulanta, cat si pentru SMURD este invechit.
La nivelul Serviciilor de Ambulanta Judetene, peste o mie de ambulante au peste 500.000 de kilometri parcursi in regim de urgenta, iar 450 dintre acestea au peste 600.000 de kilometri, in conditiile in care durata optima de exploatare este de 200.000-300.000 de kilometri.
Prin OUG nr. 74/2017, IGSU a fost desemnat unitate de achizitii centralizata pentru achizitia centralizata de autospeciale pentru Serviciul Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare si pentru serviciile de ambulanta judetene si pentru Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov.
Prin achizitia centralizata a ambulantelor se realizeaza economii substantiale, ca urmare a cresterii cantitatilor achizitionate.
Citeste si:
Veniturile din proprietate intelectuala se iau in considerare la stabilirea indemnizatiei pentru cresterea copiilor
Potrivit art. 42 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 500/2002 privind finantele publice, cu modificarile si completarile ulterioare, notele de fundamentare privind necesitatea si oportunitatea efectuarii cheltuielilor aferente celorlalte categorii de investitii incluse la pozitia C Alte cheltuieli de investitii care se finanteaza, potrivit legii, din fonduri publice, se aproba de catre Guvern, pentru valori mai mari de 30 de milioane de lei.