Alimente sanatoase care devin foarte periculoase
alimentepestesoiasanatoscancer
Tot mai multe persoane au inceput sa se orienteze catre o alimentatie sanatoasa, putandu-se observa un adevarat trend in acest sens. Exista oameni pentru care acest tip de alimentatie a devenit o obsesie, ajungand sa consume in exces anumite produse, convinsi fiind ca acestea ii ajuta.
Ca si in cazul unei alimentatii obisnuite, si intr-o dieta in care predomina alimentele netratate, legumele sau cerealele, excesele pot duce la aparitia unor probleme de sanatate, relateaza Leanonlife.
Germenii de broccoli
Mai mult decat orice alta leguma, germenii de broccoli sunt cunoscuti pentru proprietatile lor inegalabile in lupta cu diverse boli. Astfel, o cantitate de 28 de grame de germeni de broccoli reprezinta 4% din doza zilnica de fibre recomandata si 15% din portia zilnica de calciu.
Expertii spun ca acest aliment contine o substanta activa numita sulforafan, care previne anumite tipuri de cancer, inclusiv pe cel de san si prostata. Studiile efectuate au aratat ca sulforafanul reduce incidenta, gradul de dezvoltare si marimea tumorilor.
Produsele din soia
Soia a devenit un aliment de baza pentru cei care aleg sa manance sanatos, deoarece scade riscul aparitiei cancerului de san sau de prostata. Beneficiile produselor din soia se datoreaza isoflavonelor continute, un tip de fitoestrogeni asemanatori estrogenului uman in structura lor, dar mai slabi.
Este indicat ca adultii sa consume intre doua si patru portii de soia in fiecare zi pentru o alimentatie sanatoasa. In plus, trebuie evitate produsele care au la baza soia modificata genetic.
Pestele
Mult mai usor decat carnea de pui si vita, pestele a devenit preferatul celor care duc un stil de viata sanatos, datorita continutului de acizi grasi omega-3, pestele are un rol important in prevenirea bolilor de inima si a bolii Alzheimer.
O alimentatie prea bogata in peste reprezinta insa un pericol pentru sanatate, pentru ca acesta contine metale grele precum mercur. Consumat in cantitati mari, mercurul poate afecta sanatatea, crescand riscul bolilor de inima si scazand capacitatea memoriei si a capacitatii de concentrare.
Nivelul de mercur este mai ridicat in cazul unor pesti precum tonul si pestele spada.
Nucsoara
Utilizata pentru a da gust diverselor tipuri de mancare, incepand de la supe si pana la prajituri, nucsoara se gaseste aproape in orice bucatarie. In medicina veche practicata in China, nucsoara era folosita pentru a trata inflamatiile si durerea abdominala.
Nucsoara stimuleaza si activitatea cerebrala, reduce stresul, oboseala, anxietatea si depresia.
Nucsoara contine amfetamina, un drog psihostimulant care mareste viteza de reactie a corpului, elimina starea de somn, reduce apetitul si mareste ritmul cardiac. Desi este mai putin periculoasa decat heroina, de exemplu, consumul amfetaminei este periculos si poate duce la moarte.
Prin urmare, se recomanda consumul unei cantitati reduse de nucsoara, cateva varfuri de cutit. Doua sau trei linguri de nucsoara pot afecta grav sanatatea.