Al doilea spital privat din Romania se alatura sistemului medical public pentru pentru a trata cazurile medii si grave de COVID
medlife suport covidmedlife denesys aradspitale suport covidspitale private covid
MedLife a anuntat ca pune la dispozitia Ministerului Sanatatii in calitate de unitate suport COVID spitalul MedLife Genesys din Arad, cea mai mare unitate medicala a grupului din vestul tarii.
"Venim in sprijinul autoritatilor statului pentru a lupta impreuna impotriva pandemiei de COVID-19 si punem la dispozitie intreaga unitate spitaliceasca ce include 20 de paturi cu prize de oxigen si 4 paturi ATI, asigurand spatiul, personalul medical, aparatura medicala de ultima generatie si logistica necesara desfasurarii activitatii de tip suport in aceasta perioada.
Toata activitatea obisnuita a spitalului de pana acum se va opri, nu se vor mai efectua nasteri si nici alte tipuri de operatii, cat timp acesta va fi parte din circuitul de spitale suport COVID.
Speram, astfel, sa usuram povara care este acum asupra sistemului sanitar si sa oferim pacientilor din zona de vest a tarii sansa de a primi ingrijirea de care au nevoie in aceasta situatie delicata.
Avem o echipa medicala dedicata de profesionisti care va asigura ingrijire si tratament pacientilor infectati.
Totodata, pacientii din Vest care vor avea nevoie de interventii chirurgicale care nu suporta amanare, vor fi transferati catre spitalul nostru Polisano din Sibiu, unde am pregatit toata logistica necesara pentru astfel de situatii", a declarat Mihai Marcu, CEO si presedinte MedLife Group.
Aditional pacientilor
COVID, MedLife vine in sprijinul pacientilor cronici, cu alte patologii.
Astfel, unitatea MedLife Genesys din Arad a configurat zona de clinica astfel incat activitatea din cabinetele de specialitate pentru monitorizarea pacientilor cu alte boli, cat si activitatea din laborator sa nu se intersecteze cu circuitele pentru spital.
De asemenea, spitalul va intensifica activitatea de consultatii online.
"Avem in plan sa investim resurse importante pentru proiecte dedicate reabilitarii pacientilor post COVID, sa crestem capacitatea de testare COVID prin deschiderea de noi laboratoare, sa continuam demersurile de cercetare si sa dezvoltam programele de screening pentru pacienti cu o atentie sporita in zona de digitalizare si medicina personalizata", a mai spus Mihai Marcu.