73 de noi cabinete de vaccinare pentru vaccinul produs de compania Moderna
cabinete vaccin modernavaccin moderna romaniacampanie vaccinare anticovid
Incepand de astazi, 10 martie, 73 de cabinete noi au devenit operationale pentru programarea in vederea imunizarii cu vaccinul produs de compania Moderna.
Procesul de vaccinare va incepe pe 15 martie, iar capacitatea de vaccinare a fiecarui cabinet este de 60 de persoane pe zi.
Astfel, in aceste cabinete, se pot vaccina zilnic peste 4.300 de persoane.
Distributia celor 73 de fluxuri la nivel national se va face in 24 de judete din tara si in municipiul Bucuresti, astfel: Arad (5), Arges (3), Bacau (4), Bihor (3), Bistrita-Nasaud (3), Botosani (3), Brasov (2), Caras-Severin (2), Constanta (4), Covasna (1), Dambovita (2), Galati (3), Giurgiu (2), Harghita (1), Hunedoara (3), Ialomita (2), Ilfov (4), Neamt (2), Olt (2), Prahova (2), Satu Mare (2), Suceava (4), Timis (5), Tulcea (1), Vrancea (3) si in municipiul Bucuresti (5).
Acestea functioneaza atat in centrele de vaccinare existente, cat si in alte locatii identificate de catre autoritatile locale sau judetene.
Programarea se adreseaza persoanelor vulnerabile care, potrivit Strategiei nationale de vaccinare impotriva COVID-19, fac parte din etapa a doua, respectiv persoane cu varsta peste 65 de ani, persoanele aflate in evidente cu boli cronice, cu varsta minima de 18 ani, persoane incadrate intr-un grad de handicap, insotitorii acestora si persoanele care locuiesc la acelasi domiciliu cu acestea.
Modalitatile de programare la vaccinare sunt cele cunoscute, respectiv individual, prin apartinatori sau prin directiile de asistenta sociala de la nivelul primariilor, prin intermediul platformei informatice, a medicului de familie/ curant, cat si prin call center sau la numarul unic 021.414.44.25.
In centrele de vaccinare, se vor utiliza atat doze receptionate de Romania in transele curente, cat si in transele anterioare, pe baza solicitarilor transmise la Centrul National si centrele regionale de depozitare, prin directiile de sanatate publica judetene si cea a municipiului Bucuresti.
In Romania, alocarea dozelor de vaccin se realizeaza conform calendarului de livrare pus la dispozitie de firma producatoare, sens in care, periodic, tara noastra primeste transele de vaccin necesare imunizarii populatiei.