Te trezesti dimineata, pregatesti pachetul copiilor, ii imbraci si va grabiti sa iesiti pe usa, pentru ca in drum spre birou trebuie sa-i lasi la gradinita sau scoala. Daca acesta este programul matinal in familia ta, atunci ati ratat cea mai importanta masa a zilei. Disciplina unui mic dejun consistent alaturi de cei dragi poate reprezenta prilejul de a incepe ziua impreuna, cu o rezerva de energie pentru intreaga zi ce urmeaza. Calitatea alimentelor consumate este esentiala. In lipsa de timp, va puteti rezuma la feluri de mancare a caror pregatire nu dureaza mai mult de cateva minute in cuptor sau pe plite de la Miele. Alege alimente bogate in vitamina C, care intaresc sistemul imunitar. Daca poti trai fara cafea, o limonada hidrateaza si energizeaza in acelasi timp.
Produsele de patiserie, pizza sau fast food nu pot reprezenta pranzul tau in fiecare zi, chiar daca la birou sunt o solutie comoda. Vei fi surprins cat de multa lume din jurul tau adopta un stil de viata sanatos. O simpla cautare a restaurantelor din jurul casei sau al locului de munca este suficienta pentru a descoperi cateva locatii care pun pret pe sanatatea clientilor lor. Renunta la carnea grasa si cartofi prajiti pentru peste, salate si branzeturi gatite in stil mediteraneean. Daca esti adeptul mancarii pregatite in casa, este mult mai usor sa controlezi calitatea si sursa ingredientelor pe care le consumi. Astfel, cu o seara inainte, iti poti pregati gustarea de pranz pentru a doua zi.
Consumul acelei cantitati de apa recomandata de specialisti in fiecare zi este un aspect important al alimentatiei sanatoase. Cand auzi ca trebuie sa bei 2 litri de apa pe zi, poti deveni confuz. O strategie care functioneaza este sa imparti cantitatea fie in 4 sticle de 0.5 litri, fie in 8 pahare de 250 ml. Stabileste un interval orar pentru fiecare si chiar o alarma pe telefon in primele zile. Cu timpul, corpul se va obisnui cu aceasta rutina si te vei bucura de toate beneficiile. Apa te rehidrateaza dupa pierderea lichidelor prin respiratie, transpiratie si metabolism, te scapa de migrene si iti ofera energie in timpul unui program incarcat.
Este firesc ca in partea a doua a zilei organismul sa resimta o stare de oboseala. Consumul unor alimente bogate in zahar iti ofera doar un stimulent de moment, insa per total mai mult te stoarce de energie in loc sa ti-o ofere. La jumatatea dupa-amiezii este momentul potrivit sa te opresti din lucru pentru o gustare. Fructele, nucile, semintele si iaurtul sunt solutia la indemana, bogate in nutrienti si foarte mici consumatoare de timp.
Oboseala, anxietatea, iritabilitatea si stresul pot avea o explicatie: alimentatia defectuoasa. Daca adaugi si un regim de viata aglomerat, cu multe sarcini si drumuri de facut in interes personal, pentru familie sau la serviciu, ai toate motivele sa te simti sufocat. Alege ingrediente sanatoase, de calitate si fa-ti un program clar de masa, in care aportul energetic este obtinut in prima parte a zilei, cu un mic dejun consistent, si scade gradual pana la ora cinei, pentru a te putea odihni peste noapte.
Ultimele NOUTATI
Cosul de cumparaturi de Paste a golit buzunarele romanilor! Preturile sunt mai mari cu 40 la suta fata de 2024
Cum a ajuns euro sa ia fata dolarului american si sa devina preferatul investitorilor. Neincrederea din SUA ridica moneda europeana
Romanii au scos banii de la ciorap si au imprumutat statul cu o suma record. Niciodata in zeci de ani nu s-a mai investit atat de mult in titluri de stat!
Piata imobiliara fierbe. Locuintele se vand ca painea calda chiar si la Cluj, unde preturile bat capitala
Firmele se sufoca! Creste numarul societatilor comerciale care de-abia se descurca cu facturile si platile
Partenerii nostri
Cum sa creezi un mediu de lucru eficient si placut pentru angajati
Conditiile primirii de interni. Cine poate avea calitatea de intern?
[Q&A] Accesul in REGES-online pentru angajatori si salariati. Raspunsuri de la specialisti
D101 Grup fiscal: Termen de depunere si aspecte importante
Ce cuprind notele explicative la situatiile financiare anuale
Observator la Alegerile Prezidentiale 2025: acreditare, drepturi si obligatii
Alegeri Prezidentiale 2025: Calendar, Candidati, Sondaje si Model sesizare in ziua votului
Tot ce trebuie sa stii despre pensia de handicap si insotitor: acte si grade de handicap
Te-ar putea interesa si
Cum a ajuns euro sa ia fata dolarului american si sa devina preferatul investitorilor. Neincrederea din SUA ridica moneda europeana
Romanii au scos banii de la ciorap si au imprumutat statul cu o suma record. Niciodata in zeci de ani nu s-a mai investit atat de mult in titluri de stat!