Fundatia Vodafone da o sansa la viata copiilor nou-nascuti
fundatievodafonenou nascutimarie curie
Spitalul Marie Curie din Capitala are, incepand de astazi, o noua sectie de terapie intensiva pentru nou-nascuti, finantata de Fundatia Vodafone Romania si construita in parteneriat cu Asociatia Inima Copiilor.
Fata de sectia veche, care avea o capacitate de 11 paturi si o suprafata de 190 mp, corpul de cladire care gazduieste acum noua sectie de terapie intensiva nou-nascuti are 4 niveluri, o capacitate de 27 de paturi si o suprafata totala de 1600 mp.
„Sectia de terapie intensiva nou-nascuti de la Spitalul Marie Curie avea si are in continuare cele mai bune rezultate si cea mai mica rata de mortalitate neo-natala din tara, apropiindu-se de media din centrele europene de prestigiu. Inainte, reuseam sa tratam, anual, aproximativ 200 de nou-nascuti sau copii nascuti prematur cu boli, malformatii sau traumatisme diverse. Insa din cauza lipsei de spatiu, eram nevoiti sa refuzam tot atatia copii de la internare, ceea ce pentru multi insemna lipsa unei sanse la viata” a declarat dr. Catalin Cirstoveanu, seful Sectiei de terapie intensiva nou-nascuti al Spitalului de Copii Marie Curie din Bucuresti.
Noua sectie de terapie intensiva nou-nascuti de la Spitalul Marie Curie dispune acum de incaperi individuale pentru fiecare pacient, dotate cu gaze medicale, climatizare si monitorizare individuala, spatii speciale pentru parinti, dar si de un spatiu de training, spatii pentru personalul medical, pentru consilierea psihologicaa parintilor, precum si sali de consultatie.
Special pentru noua Sectie de neo-natologie, Vodafone Romania a dezvoltat o solutie de telemedicina care permite transmiterea de imagini video si parametri medicali, in timp real, pentru urmarirea semnelor vitale ale pacientilor. Implementata pe noua tehnologie 4G, solutia este o premiera tehnologica in Romania si permite accesul facil si securizat la datele medicale, de la distanta.
Astfel, medicii din sectia de terapie intensiva vor avea posibilitatea sa observe de la distanta starea pacientilor. Imaginile vor putea fi urmarite in detaliu, intrucat camerele video folosite maresc imaginea de 12 ori. Pacientii vor putea fi vazuti si monitorizati de oriunde exista o conexiune 4G sau 3G, la o calitate video exceptionala, chiar si de catre medicii din alte tari.