ACSIS, prezenta la Festivalul Urban Femei de Matasari
festivalfemei de matasarivictimeprostitutie
Asociatia pentru o Comunitate Solidara si Interventie Sociala -ACSIS va fi prezenta, zilele acestea, la cea de-a treia editie a Festivalului Urban "Femei pe Matasari", un eveniment despre si pentru femei. Asociatia are, printre activitatile principale, prevenirea traficului de persoane.
Pentru ca aceasta editie a festivalului sta sub semnul Excelentei, vrem ca fiecare femeie sa stie ca poate excela, fapt ce poate fi realizat doar printr-o informare corecta si constientizarea importantei independentei lor.
Pe parcursul celor doua zile, participantii vor fi invitati la seminariile de informare organizate de consilierii de la ACSIS. Principalele subiecte ce vor fi supuse dezbaterii vor fi cele mai utilizate mijloace de recrutare si control a victimelor traficului de persoane si modalitati de protectie in fata acestui fenomen.
Aceasta actiune face parte dintr-o serie ampla de activitati desfasurate in beneficiul publicului bucurestean in cadrul proiectului „Prevenirea traficului de persoane”, desfasurat in parteneriat cu Fundatia Samilia si Organizatia ECPAT Belgia.
Proiectul vizeaza cresterea capacitatii de auto-aparare a grupurilor vulnerabile in fata acestui fenomen si sensibilizarea publicului larg cu privire la riscurile si consecintele traficului de fiinte umane.
”Conform studiilor realizate de catre Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane in 2012, femeile intre 13 si 25 de ani prezinta in continuare o vulnerabilitate crescuta in fata acestui fenomen, iar 44% dintre victime sunt recrutate de catre o persoana din cercul apropiat de prieteni. Sunt probleme cu care femeile se confrunta zilnic si nu stiu cum sa le depaseasca sau cum sa se protejeze. Ne dorim sa venim in intampinarea lor iar prin prezenta noastra la acest eveniment sa transmitem mesaje de informare corecte si vitale in prevenirea traficului de persoane”, declara Livia Caciuloiu, coordonatorul proiectului „Prevenirea traficului de persoane”.
Traficul de fiinte umane este a treia activitate criminala ca rentabilitate la nivel mondial si reprezinta cea mai grava forma de violare a drepturilor omului. Conform statisticilor oficiale, in fiecare an numarul de victime identificate in lume creste cu inca 800.000 iar in Romania majoritatea victimelor sunt fete si femei obligate sa practice prostitutia.