Salata de legume cu branza. Varianta de iarna
salatabranzaconopidapasteceapa
Astazi voi incerca sa va tentez cu o salata speciala. De ce speciala? Datorita bogatiei de ingrediente, a asortarii acestora si a faptului ca o servim calduta. Fiind "de iarna", avem de-a face cu o salata ceva mai satioasa. Haideti sa vedem despre ce este vorba...
Ingrediente (pentru 2-4 persoane; stiti voi...):
- o punga (la 400 g) de paste integrale (pene);
- 2-3 gogosari proaspeti sau 2 ardei rosii grasi (si frumosi);
- o conopida medie;
- 2-3 cepe rosii;
- 250 g de masline fara samburi;
- 500 g de branza mai grasa, dar mai putin sarata (preferabil branza de burduf);
- 2/3 dintr-un pahar mare de iaurt (din cel la 450 – 500 ml) sau de lapte batut;
- seminte crude de susan, dupa gust (nu mai mult de o punguta la 75 g);
- 250 ml suc de rosii;
- 2 legaturi de patrunjel verde, busuioc uscat si piper alb macinat dupa gust.
Mod de preparare:
Radeti/faramati branza si taiati maslinele rondele. Pregatiti si patrunjelul, pe care il tocati fin (dupa ce l-ati imbaiat).
Spalati conopida si explicati-i ca va fi sacrificata in numele placerii dumneavoastra culinare. Zambiti-i larg, ignorandu-i protestele, si rupeti-i inflorescentele in bucati mici. Fierbeti conopida si pastele in vase separate. Nu lasati conopida sa fiarba decat maximum 2 minute.
Imediat ce ati pus pastele si conopida la fiert, ocupati-va de gogosari si de ceapa. Spalati gogosarii (sau ardeii) si taiati-i cubulete (in stil Picasso). Taiati ceapa cat sa o puteti da prin masina de tocat.
Scurgeti bine pastele si conopida, apoi amestecati strasnic toate ingredientele, sa nu se mai recunoasca ardei cu maslina...
Serviti salata imediat ce ati preparat-o, sa o mai “prindeti” macar putin calduta. Este delicioasa datorita amestecului de paste si conopida fierte cu celelalte legume crude.
Pofta buna!
Capitanul Gurmand