Pacatele femeii moderne
femeia modernaserviciustabilitatemutareacumulare
Este o "super-women" pentru ca vrea si poate sa faca de toate. Dar are si defecte. Este mereu pe fuga, in alerta, ceea ce o determina sa se transforme intr-un stereotip al societatii.
1. "Nu am nevoie de un barbat"
Cu alte cuvinte, este independenta. Stie sa bata un cui, iar daca o teava ii joaca feste, cheama instalatorul in doi timpi si trei miscari. Nici masina nu ii mai ridica probleme. Tehnologia nu ajuta nici barbatii sa depisteze defectiunile.
2. "Ma gasesti la birou"
Femeia moderna pune accentul pe cariera, in detrimentul vietii sentimentale. Ochii in monitor si mana pe telefon sunt doua dintre cauzele pierderii gustului cafelei savurata "la o barfa" cu colegele. Desi poate deveni scuza ideala pentru a scapa de o vizita nedorita, biroul a devenit, in ultimul timp, refugiul pentru femeile de succes care vor sa isi asigure independenta.
3. Acasa, de trei ori pe an
Mutarea intr-un oras mai mare decat cel natal ofera multe posibilitati profesionale, insa acasa este locul in care ajung foarte rar. Singurele ocazii de reuniune sunt sarbatorile religioase mari si concediile. Insa ispita unui week-end la mare sau la munte cu colegele nu lipseste. Cand iti pregatesti bagajul cu gandul la copilarie, planurile se schimba si te gandesti ca poti vorbi cu mama si la ... telefon.
4. "Traiesc asa cum vreau"
Cand jobul coboara pe locul secund, apar viciile ca tutunul si excesul de cafea pentru calmarea nervilor acumulati in timpul serviciului. Tot aici pot intra si relatiile pasagere. In ultimul timp, satisfactia persoanala, independenta si nevoia de afirmare au devenit o prioritate nula.
5. Shopping addict
Sezon nou? Atunci se aplica si in cazul vestimentatiei. Cardul este cel care are de suferit cel mai mult. Nu conteaza cat de extravaganta sau costisitoare este haina atat timp cat designerul "x" a introdus o noua moda, must have-ul sezonului.
6. Nunta? Ce inseamna nunta?
Prioritatea cuplurilor moderne a ajuns in sens invers: serviciu stabil, masina, casa. De aceea si varsta medie a celor care se casatoresc a crescut la 25 - 30 de ani sau peste 30.
7. Copilul? Mai poate astepta
Intrebarile cu privire la educatie, costuri, sanatate nu se vor termina vreodata. O instabilitate financiara pune punctul pe "i", devenind unul dintre principalele motive pentru care divergentele de opinie capata mai mult sens in reprosurile parinti-copii.
8. Punct si de la capat
Usurinta cu care se iau decizii radicale atunci cand o relatie nu merge este un motiv pentru care parintii vor "certa" copilul intotdeauna. Nu este un lucru rau ca femeile pot decide singure pentru ele, insa modelul american "easy to go" inseamna sa renunti mult prea usor la lucrurile cladite alaturi de celalalt.