Mobilitatea si flexibilitatea angajatului din epoca moderna, dezbatute la evenimentul Work In Motion. A workforce mobility conference

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Mobilitatea si flexibilitatea angajatului din epoca moderna, dezbatute la evenimentul Work In Motion. A workforce mobility conference Mobilitatea si flexibilitatea angajatului din epoca moderna, dezbatute la evenimentul Work In Motion. A workforce mobility conference
de Redactia Manager la 25 Mai. 2017
Urmareste-ne pe Google News
productivitate in muncaforta de muncaresurse umane

Traim intr-o perioada in care flexibilitatea, viteza si mobilitatea sunt caracteristici care ne definesc. Globalizarea a determinat companiile sa isi defineasca international strategiile de business. Acest context a determinat dinamica fortei de munca sa se modifice, iar politicile la nivel de mobilitate a angajatilor s-au modificat in ultimii ani. Industria se dezvolta in aceasta directie. Angajatii care dispun de aceste programe ce tin de flexibilitate si mobilitate sunt o sursa clara a productivitatii.

In cadrul evenimentului „Work In Motion. A workforce mobility conference”, ce a avut loc in Bucuresti pe data de 23 mai 2017, s-a discutat despre globalizarea si extinderea activitatii companiilor la nivel international, trendurile din Resurse Umane la nivel de flexibilitate si mobilitate a angajatilor, perspectiva strategica asupra mobilitatii internationale, relocarile pe termen scurt si lung si risk management la nivel fiscal.

CLAUDIA STAN, People Services Manager, KPMG Romania, a deschis conferinta discutand despre beneficiile mobilitatii si impactul adus de aceste programe la nivelul companiei, cat si a angajatului: „Mobilitatea aduce mari beneficii in procesele de recrutare, invatare , dezvoltare si  succesiune. Detasarile sunt  un trend ascendent, la fel si construirea de forta de munca in piete noi. In primul rand este vorba despre planificarea fortei de munca. Este un proces complet in cadrul caruia se scaneaza forta de munca a organizatiei. Un asemenea proces ajuta la alinierea si integrarea celor doua programe: dezvoltarea talentelor si atragerea acestora.”

OLIVIER RAVON, Central & Eastern Europe Director , Gosselin Mobility, a vorbit despre procesul mobilitatii si solutiile pe care companiile trebuie sa le gaseasca atunci cand acest sistem este blocat de efectele relocarii: „8 din 10 companii au o politica a relocarii. Nu este un risc, dar poate fi o problema a repatrierii. Vei pierde controlul cand vine vorba de repatriere. Ce este important este sa te asiguri ca oferi informatiile necesare posibilului angajat. Comunicarea este cheia.”


CORINA MINDOIU, Senior Manager, People Advisory Services, EY Romania, a dezvoltat subiectul despre risk management la nivel fiscal: „Sunt niste pasi de urmat atunci cand vorbim despre detasarile in Romania ce tin de legislatie. Mai intai, primul pas este ca detasatul sa fie inregistrat la serviciul de emigrare. In al doilea rand, detasatul isi va plati contributiile sociale si nu compania gazda. Mai e un aspect important care se uita de cele mai multe ori cand vine vorba de detasat: trebuie sa isi clarifice rezidenta fiscala. Si compania la randul ei are de facut niste demersuri, o data catre ITM si ulterior catre ANAF.”

MARIAN HANGANU, Sales Manager, Romanian Software, a vorbit despre forta de munca ce scade in fiecare zi, consumatorii care sunt mai putini de la an la an, impactul scaderii demografice si despre industriile sub stres: „Uneori faptele vin contra convingerilor tale. Ne asteapta o iarna demografica. Declinul familiei este una dintre cauzele crizei demografice. Nimeni nu o poate schimba. Va trebui sa ne adaptam. O alta problema este distanta mare intre cerere si oferta intrucat aceasta creste pretul. Costul muncii va continua sa creasca. Recrutarea a devenit un fel de marketing. Companiile vor experimenta tot mai multe dificultati in completarea pozitiilor libere. ”

Dupa ce toti speakerii si-au exprimat opiniile despre ce inseamna mobilitate, a urmat partea dedicata dezbaterii cu speakeri care lucreaza in domeniul Resurselor Umane. Dezbaterea a fost moderata de CORINA MINDOIU, Senior Manager, People Advisory Services, EY Romania. Subiectele abordate au fost:  trendurile din Resurse Umane la nivel de flexibilitate si mobilitate a angajatilor si corelarea lor cu principii sanatoase si sustenabile de business, programe de mobilitate – punct strategic in cresterea competitivitatii pe piata, provocarile relocarii si cum reusim sa facem procesul mobilitatii mai agil.

NADIA BADEA, Regional HR Manager SEE, 3M:  „Un mod de a delimita atunci cand vorbim despre programul flexibil este performanta. Este un beneficiu pe care compania il ofera. Este clar ca un element principal este mobilitatea. Cum ajungem la acei oameni? Provocarea consta in a gasi acei oameni mobili.”

SIMONA SCUTARU, Country HR Director, Federal-Mogul Motorparts: „Programul flexibil este un ciclu unde trebuie sa existe o balanta pentru a se lucra cat mai bine. Pentru asta exista criteriile de performanta. Sunt plusuri, bineinteles, flexibiliatea te poate ajuta, dar are si minusuri. Economia este impartita in doua directii: economia de stat si bula multinationalelor. Toate multinationalele merg in aceasta directie. Tehnologizarea va duce intr-o alta directie.”

MONICA STEFAN, Global Mobility Manager, Tenaris: „Este interesant ca ni se intampla ca angajatii sa ne ceara sa lucreze in alta tara. Angajatul trebuie sa stie limitele acestor programe. Este foarte important sa ne pozitionam strategic si sa stim cu cine suntem in competitie atunci cand vorbim despre un program flexibil.”

RAZVAN POPESCU, HR Manager Eastern Europe, Louis Berger: „In momentul de fata exista o incercare mai mare de a conecta oamenii. Conteaza mult maturitatea si relatia dintre manager si angajati. Trebuie sa gasim modele noi de a face business. In UK programul flexibil a devenit o norma. Vor exista repercusiuni pe termen lung. Costul pentru programul mobilitatii este foarte mare. Pe langa, atunci cand vorbim despre mobilitate intervine un efect numit dorul de tara.”

Mobilitatea si flexibilitatea sunt programele care pot aduce o crestere a productivitatii la nivelul companiilor. Trebuie sa se tina cont de riscurile ce apar o data cu extinderea acestor programe, dar si beneficiile aduse companiei, cat si angajatului. Este cert faptul ca traim o perioada in care organizatiile intensifica aceste programe, iar angajatul are posibiltati reale de a se dezvolta.

Conferinta a fost organizata de BusinessMark alaturi de Gosselin Mobility si Romanian Software. Partenerii media ai conferinței au fost: BusinessCover, Portal HR, Manager.ro, LeadersReunited, NewMoney, Ziare.com, Business24, Transilvania Business, FEMEIINAFACERI, Jurnalul de Afaceri, MLM News, Economiaonline, Startups.ro, Roportal, Antreprenorinromania, Debizz, Vox Capital, SaptamanaFinanciara, Chalbert, Administratie.ro, Calendar Evenimente, Plan de afacere, Bucuresteni.ro, Legal Marketing, Promo Afaceri, MediaRabbit, Avocatura, Manager Express, PRBox, Rbeconnect, Finzoom, Revista Valoarea, Global Manager


Despre BusinessMark

BusinessMark este o companie ce ofera servicii integrate de B2B si pune la dispozitia clientilor sai modele de dezvoltare complexe cu scopul de a-i conecta in mod direct cu mediul de afaceri si de a crea oportunitati de parteneriat strategic. Atat prin organizarea de evenimente business, cat si prin serviciile de B2B Public Relations, BusinessMark isi propune sa vina in intampinarea partenerilor sai cu strategii de comunicare si promovare centrate pe business matchmaking si crearea de oportunitati de dezvoltare.




Ultimele NOUTATI

Cum sa alegi boxpaletii industriali ideali pentru afacerea ta
Business

Cum sa alegi boxpaletii industriali ideali pentru afacerea ta

today19 Nov. 2024
Cum sa lansezi un magazin online de succes in 2025: Ghid pas cu pas
Business

Cum sa lansezi un magazin online de succes in 2025: Ghid pas cu pas

today19 Nov. 2024
Situatia se repeta! Romania a avut cea mai ridicata rata din UE si in luna octombrie
Financiar-Bancar

Situatia se repeta! Romania a avut cea mai ridicata rata din UE si in luna octombrie

today19 Nov. 2024
Cat de mult dureaza vindecarea dupa un implant dentar?
Life Style

Cat de mult dureaza vindecarea dupa un implant dentar?

today19 Nov. 2024
Se scumpesc din nou ratele la banci, pentru creditele luate inainte de anul 2019
Financiar-Bancar

Se scumpesc din nou ratele la banci, pentru creditele luate inainte de anul 2019

today19 Nov. 2024
Greseli comune in scrierea unui anunt de angajare – Cum sa atragi cei mai buni candidati
Companii

Greseli comune in scrierea unui anunt de angajare – Cum sa atragi cei mai buni candidati

today19 Nov. 2024
Top 7 joburi bine platite in care poti lucra de acasa in 2025
Companii

Top 7 joburi bine platite in care poti lucra de acasa in 2025

today19 Nov. 2024
5 greseli mici care iti pot distruge relatia cu seful
Economie

5 greseli mici care iti pot distruge relatia cu seful

today19 Nov. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cuRegulamentul UE 679/2016
Audit gratuit - Gazduire web 12 luni cadou - Fokus Digital Services

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Situatia se repeta! Romania a avut cea mai ridicata rata din UE si in luna octombrie
Financiar-Bancar

Situatia se repeta! Romania a avut cea mai ridicata rata din UE si in luna octombrie

today19 Nov. 2024
Cat de mult dureaza vindecarea dupa un implant dentar?
Life Style

Cat de mult dureaza vindecarea dupa un implant dentar?

today19 Nov. 2024
Se scumpesc din nou ratele la banci, pentru creditele luate inainte de anul 2019
Financiar-Bancar

Se scumpesc din nou ratele la banci, pentru creditele luate inainte de anul 2019

today19 Nov. 2024
Greseli comune in scrierea unui anunt de angajare – Cum sa atragi cei mai buni candidati
Companii

Greseli comune in scrierea unui anunt de angajare – Cum sa atragi cei mai buni candidati

today19 Nov. 2024

Aboneaza-te la
Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole
despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare,
Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT
Raportul Special
"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cu Regulamentului UE 679/2016
x