Cum sa sperii potentialii angajatori
angajatorihrresurse umaneinterviu de angajaregafeactivitati
Pentru a-ti asigura sansa la un interviu de angajare, trebuie sa te prezinti impecabil. O singura greseala il poate determina pe potentialul angajator sa iti arate usa. Pentru a fi sigur de reusita, evita sa ii sperii pe managerii HR cu urmatoarele gafe fatale.
Gramatica modesta
Daca ai fi manager HR, ai angaja o persoana care masacreaza limba romana? Nu te grabi cand scrii un CV, altfel vei coace reteta dezastrului. Indiferent de cat de impresionante sunt recomandarile tale, n-o sa fii acceptat de angajatori.
CV-ul tau si scrisoarea de intentie nu trebuie sa contina greseli. Daca nu esti atent in timpul procesului de angajare, angajatorii vor presupune ca nu vei executa cum se cuvine jobul respectiv. Poti evita greselile prin mai multe metode: citeste-ti CV-ul cu voce tare, fraza cu fraza. Roaga un prieten sau o ruda sa iti verifice, la randul sau, aplicatia.
Un orgoliu straniu
Daca te lauzi ca esti "cel mai bun programator din toate timpurile", o sa iti ruinezi singur sansele de angajare. In loc sa te bazezi pe afirmatii bombastice, lasa CV-ul, scrisoarea de intentie si alte materiale sa vorbeasca in numele tau.
Afisarea experientei este cel mai bun mod de a te face remarcat intr-o competitie. Oricand ai la indemana cifre referitoare la performante, foloseste-le. Informatia despre venituri, timpul economisit, numarul de proiecte finalizate, toate aceste elemente ii vor "spune" angajatorului ca are in fata o persoana exceptionala.
Nu-ti calca in picioare reputatia online
Reputatia ta online conteaza. Posteaza mesaje cu atentie si foloseste-ti prezenta digitala asa cum redactezi orice CV sau scrisoare de intentie. Fii precaut. Utilizeaza imagini cat mai profesionale si nu ii vorbi de rau pe angajatori.
Poti folosi site-uri precum LinkedIn, Facebook si Twitter, pentru a te promova si a-i anunta pe potentialii angajatori ca acolo se afla un expert. Ai grija atunci cand postezi, asigura-te ca propriile tale comentarii reflecta o imagine pozitiva. Activitatile tale online te vor "bantui", daca nu actionezi cu ratiune. (
via careerbuilder)