Cum devii FAVORIT pentru un job DUPA ce s-a terminat interviul de angajare
jobexpertifavoritinterviumesaj
Expertii in resurse umane apreciaza ca este foarte important sa te gandesti la faptul ca secretul angajarii consta in modul in care te comporti, dupa ce interviurile de recrutare s-au terminat. Multi recrutori se asteapta sa le multumesti pe e-mail sau pe retelele de socializare, pentru ca ti-au dat sansa sa participi la interviu. Daca vei face asta, ai sanse mari sa devii favorit al recrutorului.
Potrivit specialistilor HR, vei avea o sansa in plus fata de alti candidati pentru un anumit job si vei putea sa devii un punct important pe lista scurta a favoritilor, in conditiile in care vei trimite un mesaj de multumire celui care te-a intervievat, imediat dupa ce interviurile au avut loc.
Expertii sustin ca, in momentul in care angajatorul nu s-a hotarat asupra vreunui candidat din lista celor pe care i-a vazut deja, un feed-back concret sosit din partea ta te va evidentia si te va plasa printre cei cu sanse reale la obtinerea jobului dorit, potrivit datelor unui studiu Robert Half International.
Cei care fac parte din echipa HR a angajatorului vor aprecia demersul realizat de tine. Ei se vor gandi ca este exact genul de comportament pe care acestia il asteapta din partea unui viitor angajat al companiei. Conform datelor studiului, circa 91% dintre manageri apreciaza drept “util” mesajul de multumire, pe care candidatii pentru obtinerea unui loc de munca il trimit dupa interviu.
Si totusi la ce se asteapta specialistii in resurse umane? Cei mai multi, aproape 87% dintre acestia, vor sa primeasca un mesaj de multumire pe e-mail, 81% pe telefon sau pe retelele de socializare atat de utilizate astazi in comunicarea online, aproape 27% dintre acestia.
Expertii apreciaza ca ar fi bine ca mesajul tau sa fie trimis intr-un interval de timp, cuprins intre 24 si 48 de ore de la finalul interviului de angajare.
Ce vor sa vada recrutorii? Cei mai multi dintre managerii HR vor sa primeasca un mesaj concis, la obiect, prin intermediul caruia, candidatul sa isi exprime inca o data compatibilitatea cu valorile companiei in care vrea sa se angajeze.
Cu toate acestea, recomandarea specialistilor HR este sa nu faci vreo greseala de gramatica sau de exprimare! S-ar putea sa actioneze ca un bumerang si sa-ti elimine aproape orice sansa de obtinere a jobului vizat. Un gest mic poate face diferenta dintre obtinerea succesului sau, dimpotriva, ratarea target-ului candidatului.