6 greseli pe care sa le eviti cand iti redactezi CV-ul
cvgreseli cvangajatangajatorrecrutorcv buncv eficient
Inainte de a fi invitat la interviu, angajatorul iti va studia CV-ul cu atentie. In afara de calificarile tale profesionale, mai sunt cateva puncte cheie pe care recrutorii le urmaresc. Iata sase greseli care pot face recrutorii sa te taie de pe lista de candidati, dupa ce iti citesc CV-ul.
1. Greseli gramaticale sau de tehnoredactare
O litera in plus sau in minus, de exemplu, pot indica faptul ca nu esti suficient de interesat, incat sa fii atent atunci cand iti redactezi CV-ul. Greselile gramaticale, de asemenea, iti aduc un mare minus in fata angajatorului, chiar daca postul pentru care aplici nu necesita cunostinte ortografice si ortoepice.
2. Formatare si fonturi exagerate
Chiar daca vrei ca CV-ul tau sa iasa in evidenta, nu trebuie sa folosesti fonturi neobisnuite si caractere exagerat de mari sau sublinieri excesiv de multe. Daca scrii cu litere prea mari poti arata ca nu ai suficient de multe lucruri de spus, asa ca vrei pur si simplu sa ocupi cat mai mult spatiu. Ar trebui sa eviti, de asemenea, paragrafele foarte lungi. Fereste-te si de culorile ciudate si puternice. CV-ul tau trebuie sa fie usor de citit, elegant, ordonat si echilibrat.
3. Prea lung sau prea scurt
In general, CV-ul trebuie sa se incadreze in aproximativ doua pagini. Daca nu ai suficiente informatii incat sa umpli acest spatiu, gandeste-te la cursurile relevante si activitatile de voluntariat pe care le-ai facut. Daca ai o experienta relevanta in domeniu, in schimb, nu umple paginile cu tot felul de diplome pe care le-ai obinut in liceu. Foloseste in mod inteligent spatiul pe care il ai la dispozitie.
4. Minciuni si jumatati de adevar
Ai grija ce anume aptitudini insiri in CV, cate limbi straine spui ca stii si la ce nivel. Aceste greseli se pot descoperi foarte usor in procesul de angajare si, daca nu, vei fi concediat ulterior din cauza lor.
5. Informatiile de contact
Ai grija ca CV-ul tau sa contina informatiile de contact complete si corecte. Daca te-ai mutat de curand, sau daca ti-ai schimbat numarul de telefon, nu uita sa iti modifici CV-ul. De asemenea, ai grija sa ai o adresa de e-mail oficiala pe care sa o folosesti pentru lucru.
6. Obiectiv vag
Incearca sa fii cat mai clar in exprimarea obiectivului. Nu folosi o fraza ambigua pe care sa o introduci in CV, indiferent de postul pentru care aplici. Obiectivul trebuie sa fie adaptat job-ului dorit.