Ce cuvinte nu ar trebui sa apara in CV-ul tau
cvsfatjoburiresurse umanerecrutori
Din cauza recesiunii, un loc de munca decent este tot mai greu de gasit. In cazul in care te gasesti in cautarea unui job, orice sfat care sa te aduca mai aproape de obiectivul stabilit este bine venit. Cu siguranta ca ai citit si pus in aplicare multe sfaturi bune in ceea ce priveste scrierea unui CV.
Este aproape sigur ca ti-ai parcurs cu atentie CV-ul pentru a fi sigur ca vei putea sa impresionezi recrutorii, potrivit AolJobs.com.
Expertii recomanda sa faceti cateva modificari, astfel incat sa te poti baza cu adevarat pe CV-ul tau.
Este vorba despre anumite cuvinte care, desi la prima vedere te ajuta, de fapt te coboara in ochii unui posibil angajator. Specialistii in resurse umane spun ca este recomandat sa le elimini si astfel vei lua fata altor candidatii, iar CV-ul tau nu va arata precum cel al concurentilor tai.
De exemplu, trebuie sa stii ca fiecare cuvant din CV ar trebui sa-ti scoata in evidenta calitatile si talentele. In cazul in care aceste cuvinte nu fac asta, inseamna ca locul lor nu e acolo, asa ca ar fi bine sa le scoti din CV-ul tau pentru totdeauna.
Specialistii in HR mai spun ca putine CV-uri nu incep cu “Obiective profesionale: sper ca pozitia X sa-mi permita sa-mi folosesc abilitatile intr-un mediu dinamic care promoveaza dezvoltarea”.
Este bine sa nu te iei dupa altii, mai ales pentru ca asta nu te ajuta prea mult. Gandeste-te ca partea de inceput a CV-ului tau trebuie sa atraga atentia directorului de resurse umane asupra ta si a activitatii tale.
De aceea, foloseste partea aceasta pentru realizarile tale profesionale si nu pentru ceea ce speri sa obtii de la noul job.
Poti sa ai experienta intr-o activitate dupa ce ai facut lucrul respectiv o singura data sau de nenumarate ori timp de 10 ani, asa ca ar fi bine sa renunti la acest termen neclar: experienta.
Daca vinzi masini si treci experienta in vanzari automobile, esti tot neclar. Mai bine spui ca intr-un anumit interval ai avut vanzari ale unei anumite masini cu un procent peste media din firma in care lucrai.
Acum, cel care iti citeste CV-ul stie exact pe ce se bazeaza experienta ta si ce rezultate clare ai obtinut. Trebuie sa mai stii ca, daca vei folosi in exces cuvantul “dinamic”, asta nu te va ajuta sa gasesti mai repede un loc de munca.
CV-ul este facut pentru a scoate in evidenta abilitatile tale cele mai bune, asa ca unele dintre trasaturile tale de personalitate ar trebui sa fie decise de specialistul in resurse umane.
Oricum, recrutorul nu va crede ca tu esti o persoana dinamica, doar pentru ca acest cuvant apare pe o bucata de hartie. Sfatul expertilor este acela ca atunci cand iti scrii CV-ul sa treci in el numai ceea ce poate fi cuantificat, diferite succese sau rezultate palpabile.
Mai mult, este bine sa astepti pana la interviu, unde vei avea sansa sa-ti demonstrezi dinamismul, entuziasmul sau energia.