WhatsApp-ul nu e chiar asa sigur cum iti imaginezi: Cine sunt cei care iti pot accesa contul IN TIMP REAL
vulnerabilitati whatsappfbi whatsappsiguranta whatsapp
Pana acum, utilizatorilor li se spunea ca nu exista metoda mai sigura, mai ferita de ochii... curiosilor decat comunicarea prin WhatsApp. Nu trebuia sa fii cine stie ce inginer cibernetic sau programator ca sa-ti dai seama ca nici un sistem nu este impenetrabil, mai ales cand este vorba despre mediul virtual.
Confirmarea a venit sub forma unui document
FBI obtinut de revista Rolling Stone.
Documentul dezvaluie ca aplicatiile de mesagerie WhatsApp si iMessage sunt foarte vulnerabile in fata sistemelor serviciilor de informatii sau ale politiei.
Document FBI arata ca este foarte usoara colectarea de date schimbate prin WhatsApp, Facebook si iMessage. Cele mai populare aplicatii de mesagerie criptata iMessage si WhatsApp sunt si cele mai permisive, potrivit lui Mallory Knodel, directorul de tehnologie la Centrul pentru Democratie si Tehnologie.
Documentul, datat 7 ianuarie 2021, este un ghid intern al FBI despre ce tipuri de date pot solicita agentiile federale din SUA de la noua dintre cele mai mari aplicatii de mesagerie.
Analiza FBI a luat in calcul aplicatiile de mesagerie iMessage, WhatsApp, Line, Viber, Telegram, Signal, Threema, WeChat si Wickr.
Inca inainte de a fi cumparat de Facebook, WhatsApp, devenit cel mai popular serviciu de mesagerie din lume, era considerat un model de confidentialitate. Cu performante similare se lauda si Apple, cu a sa aplicatie iMessage.
Expertii juridici si in tehnologie care au analizat documentul FBI spun ca este rar sa obtii informatii atat de detaliate din punctul de vedere al guvernului despre accesul fortelor de ordine la serviciile de mesagerie.
In opinia FBI, WhatsApp este un izvor de date private, o modalitate de a culege mai multe informatii in timp real despre un utilizator si activitatile acestuia decat aproape orice alt instrument de mesagerie asa-zis securizata.
20 de miliarde de dolari pentru Whatsapp
WhatsApp a fost una dintre primele aplicatii care ne-a cucerit telefoanele inteligente. De fapt, initial, foarte multi utilizatori si-au cumparat astfel de telefoane pentru a putea folosi WhatsApp, in loc de banalul serviciu de mesaje scurte (SMS).
Unul dintre cei doi inventatori ai WhatsApp este Ian Koum, un imigrant ucrainean in SUA.
Citeste si:
Cum vezi o poza primita pe WhatsApp, fara sa isi dea seama expeditorul
Aplicatia a fost cumparata de Facebook in anul 2014, cu aproape 20 de miliarde de dolari.