Anumite companii interesate de a se promova si de a ajunge direct la potentiali clienti ti-ar putea trimite diverse materiale publicitare, cu scopul de a te determina sa cumperi respectivele bunuri si/sau servicii.
In cel mai rau caz, poti fi vizat pentru un atac de tip phishing, poti fi victima unui furt de identitate. Cum se poate desfasura un atac de acest tip? De exemplu, utilizatorul poate primi un mesaj cu un link ce contine un virus care sa infecteze dispozitivul victimei. Evita sa descarci orice fel de document si, de asemenea, nu da click pe link-uri ce provin din surse necunoscute. Nu lua de bune promotiile primite din diverse surse, mai ales daca par "prea frumoase sa fie adevarate". Daca n-ai participat la niciun concurs, acel mesaj cu "intra aici, completeaza aceste date, fiindca ai castigat un telefon", este mai mult ca sigur o escrocherie.
Aceste reguli trebuie respectate pe absolut toate platformele de socializare, dar si pe e-mail sau cand primim un SMS. De asemenea, chiar si cand primim link-uri si documente de la expeditori cunoscuti sau care-si asuma o anumita identitate (banca, companie de furnizare a energiei etc), trebuie sa verificam daca nu cumva a fost copiata de catre hackeri identitatea acestor institutii sau persoane si sa deschidem fisierele de-abia dupa ce suntem siguri ca stim dinainte ceea ce contin. De exemplu, daca primim un link de la un amic, sa ii telefonam si sa-l intrebam ce contine, asta in cazul in care link-ul respectiv nu are o previzualizare si putem vedea singuri dinainte ce se afla acolo.
Hackerii spun ca detin si alte date sensibile ale conturilor furate
Conform informatiilor disponibile la aceasta ora, chiar atacatorii au anuntat publicarea si vanzarea numerelor de telefon, iar cel mai grav lucru este ca, tot potrivit hackerilor ce revendica atacul, ei ar detine si alte date sensibile ale conturilor respective.
Se vorbeste despre faptul ca numerele de telefon ar proveni din 84 de tari. Pana la ora transmiterii acestei stiri (18:15), nu au aparut informatii conform carora ar fi numere de telefon provenite si din Romania.
Amintim ca, la nivel global, numarul utilizatorilor
WhatsApp ajunge la 2 miliarde. Practic, cele aproape 500 de milioane de numere de telefon furate reprezinta o parte destul de semnificativa din totalul conturilor deschise in intreaga lume.
STATUS - Stire in curs de actualizare