Suntem in luna cadourilor, nu ne mai despart decat cateva zile de sarbatorile de iarna, iar noi suntem din ce in ce mai tentati sa facem tot mai multe cumparaturi. Tinand cont de situatia actuala, tot mai multi dintre noi preferam sa facem cumparaturile online, in special in aceasta perioada atat de aglomerata. Infractiunile cibernetice se inmultesc insa acum mai mult decat in oricare alta perioada a anului, asa ca este recomandat sa fim foarte atenti atunci cand cumparam online.
Uite cateva sfaturi pe care ar fi bine sa le iei in considerare pentru a fi mereu in siguranta atunci cand cumperi online!
Fie ca vorbim despre telefoane mobile, despre tablete sau despre calculatoare de tip desktop, toate iti vor cere regulat sa accepti instalarea update-urilor. Toate aceste actualizari sunt extrem de importante pentru dispozitivele tale, ele continand si ultimele noutati din punct de vedere al securitatii. Ca sa nu uiti, este recomandat sa activezi optiunea de instalare automata a actualizarilor de software.
De multe ori tindem sa tratam cu superficialitate crearea unei parole puternice, nerealizand ca astfel ne putem expune la niste pericole extrem de serioase. O parola de tipul “123456” este complet nerecomandata, spre exemplu! Potrivit specialistilor in securitate cibernetica, atunci cand setezi o parola noua ia in calcul faptul ca aceasta ar trebui sa contina cel putin un element din fiecare tip de caracter care exista pe tastatura. Asadar, parola ar trebui sa contina cel putin o litera mica, o litera mare, o cifra si un simbol.
Foloseste intotdeauna atunci cand se poate autentificarea cu doi factori si pastreaza-ti informatiile de contact in siguranta. De asemenea, nu partaja niciodata parolele tale sau codurile de verificare pe care le primesti cu nicio alta persoana. Nicio banca sau alta institutie nu iti va solicita niciodata astfel de informatii pentru a furniza asistenta.
Infractorii cibernetici copiaza e-mail-uri si mesaje text de la companii legitime pentru a te pacali sa le dai informatii personale si parole. Exista insa cateva semne la care trebuie sa fii atent pentru a putea identifica un e-mail de phishing. Uita-te cu atentie la adresa de e-mail de unde a fost expediat mesajul si vezi daca se potriveste cu cea a companiei de la care se pretinde a proveni. Trebuie acordata atentie si link-urilor dintr-un e-mail suspect, de cele mai multe ori adresa URL a acestora nu se potriveste cu site-ul web al companiei.
Citeste si: 7 idei de afaceri, de la domiciliu: din ce poti castiga bani in 2022
Ultimele NOUTATI
Ne-ar placea ca Romania sa fie reprezentata de Calin Georgescu pe plan international?
Cum sa faci cozonaci pufosi de fiecare data secretul pe care bunica nu ti l-a spus
De ce nu trebuie sa-ti fie frica de un credit de nevoi personale. Ghid pentru incepatori
Partenerii nostri
Adaosuri variabile la salariu. Se vor inregistra in Revisal?
INS: Pensia medie lunara a crescut cu 6,4% in trimestrul III, ajugand la 2.582 lei
Angajarea persoanelor cu handicap. MASURI incepand cu luna ianuarie 2025
Casare partiala mijloc fix: Studiu de caz privind tratamentul contabil si fiscal
Declaratia unica: Din 2025, avem un Formular inteligent pentru Declaratia 212
Nivelul normelor anuale de venit corespunzatoare unei camere de inchiriat pentru anul 2025
Te-ar putea interesa si