Conform informatiilor aparute pana in acest moment, procedurile au inceput chiar de la finalul lunii martie. Din cate se pare, Verhofstadt este nemultumit de faptul ca Tariceanu nu isi respecta promisiunile pe care le-a facut in fata sa, promisiuni cu privire la directia spre care se va indrepta ALDE in Romania.
In aceste conditii, Guy Verhofstadt i-a trimis o scrisoare lui Hans van Baalen prin intermediul careia i-a transmis ca ii recomanda “cu tristete” ca partidul ALDE Romania sa fie exclus din familia europeana cu acelasi nume.
Conform unor relatari ceva mai vechi, Calin Popescu Tariceanu s-a intalnit in urma cu cateva luni la Bucuresti cu Guy Verhofstadt. Intrebat despre directia spre care vrea sa duca partidul in politica interna din tara noastra, Tariceanu a declarat ca formatiunea sa va tine cont de recomandarile facute de la Bruxelles.
Mai mult decat atat, se pare ca seful Senatului din Romania ar fi fost de acord sa semneze un document conform caruia partidul sau nu va sprijini schimbarile in domeniul justitiei cerute in repetate randuri de cei de la PSD. Insa, stim cu totii discursul pe care l-a avut Calin Popescu Tariceanu in tara in ultimele luni, un discurs de lauda la adresa celor din PSD si de critica la adresa oficialilor europeni de la Bruxelles. In aceste conditii, Guy Verhofstadt se declara deranjat de faptul ca Tariceanu nu s-a tinut de promisiunea de a nu duce ALDE Romania intr-o directie antiliberala, drept pentru care a demarat procedurile de excludere a formatiunii romanesti din familia europeana ALDE.
In scrisoarea trimisa lui Hans van Baalen, Guy Verhofstadt mentioneaza ca “din pacate, dupa sase luni de zile, cateva intalniri si mai multe schimburi de scrisori, nu a existat niciun semn ca promisiunea va fi respectata”. De asemenea, Guy Verhofstadt noteaza ca “in continuare apar tentative de dezincriminare a coruptiei, in timp ce justitia este reformata prin ordonante de urgenta emise fara consultarea Parlamentului”.
La ora actuala, formatiunea politica condusa de Calin Popescu Tariceanu are trei deputati europeni, si anume Renate Weber, Norica Nicolai si Mircea Diaconu. Alegerile europarlamentare sunt programate insa pentru sfarsitul lunii mai, sondajele de opinie creditand ALDE cu un procent de 8 - 10% din intentia de vot. Insa, in conditiile in care europenii liberali isi doresc sa excluda ALDE Romania din randurile lor, viata partidului lui Tariceanu se complica destul de mult.
Mai mult decat atat, eurodeputatii ALDE Romania dau dovada ca nici nu vor sa inteleaga care sunt valorile partidului european din care fac parte si al carui nume l-au preluat pe scena politica romaneasca, lansand in cursul zilei de astazi mai multe atacuri atat catre Guy Verhofstadt, cat si catre Manfred Weber.
Norica Nicolai i-a acuzat pe cei doi oficiali europeni ca au ca unic scop “punerea Laurei Codruta Kovesi in functia de procuror sef european”. De asemenea, Norica Nicolai ii mai acuza pe cei doi de faptul ca “isi permit sa dea ordine sistemului de justitie din Romania si sa ceara suspendarea legilor din tara doar pentru ca ei sa isi bifeze un proiect politic”.
Citeste si: BREAKING NEWS: Instanta a ridicat controlul judiciar aplicat Laurei Codruta Kovesi
Ultimele NOUTATI
Gata cu camataria IFN-urilor. S-a dat legea care te protejeaza de dobanzile colosale la imprumuturi
Invata sa iti gestionezi banii in 2025: ce ar trebui sa stii despre investitii si economii
Educatia financiara in 2025: pasii esentiali pentru o gestionare mai buna a banilor
Cat te costa sa traiesti in Brasov, daca platesti chirie? Utilitati + costuri personale + o iesire la restaurant
Salariul unui inginer in Romania: cat de bine sunt platiti inginerii, in functie de experienta
Partenerii nostri
STUDIU - toate companiile au declarat majorari salariale in 2024
Conduita la locul de munca - ce reprezinta un comportament periculos pentru sine sau pentru colegi?
Noul regim al amenzilor in sistemul e-TVA
Ce aspecte sa aveti in vedere despre activele corporale si necorporale