Postul national de radio din Germania l-a trimis pe jurnalistul Norbert Mappes-Niediek in tara noastra in vederea realizarii acestui reportaj, acesta ajungand in calatoria sa in Teleorman, Ciugud si Bucuresti. In urma discutiilor purtate cu mai multi politicieni si ziaristi din Romania, jurnalistul german a ales sa isi inceapa materialul cu precizarea ca PSD este “cel mai puternic partid din tara”, partidele din opozitie existand “doar pe hartie”. In reportajul sau, Mappes-Niediek vorbeste despre un Partid Social Democrat care a ajuns sa fie capturat de catre un cerc de apropiati ai liderului PSD, Liviu Dragnea.
Asa cum mentionam si in randurile anterioare, jurnalistul german nu s-a sfiit in acest reportaj nici sa lanseze acuzatii catre opozitia politica din tara noastra, spunand ca aceasta “exista doar pe hartie, in realitate lucrurile stand altfel”. Mai exact, Niediek sustine ca partidele din opozitie impreuna cu cei de la PSD “fac afaceri intre ele, au contracte, se sustin reciproc, in timp ce cooperarea se extinde si pe plan politic”.
Jurnalistul german Norbert Mappes-Niediek mentioneaza in reportajul sau ca social-democratii se afla la guvernare in Romania de multi ani. Mai departe, Niediek relateaza ca Liviu Dragnea este cel care “orchestreaza politica tarii si imparte pozitii de top”. In incercarea sa de a explica ceea ce se intampla in PSD, Niediek precizeaza ca liderul Liviu Dragnea are “un cerc de oameni credinciosi”, oameni care domina din ce in ce mai mult formatiunea politica. In reportaj este adusa in discutie si coruptia institutionalizata din tara noastra, PSD fiind descris ca un “sistem asemanator mafiei”.
Postul national de radio german vorbeste despre Partidul Social Democrat din zilele noastre ca despre “succesorul Frontului Salvarii Nationale”. Mai mult decat atat, jurnalistii germani evidentiaza faptul ca social-democratii “s-au evidentiat drept cel mai puternic partid de pe scena politica romaneasca din 1990 si pana acum”. Vizitand judetul Teleorman, jurnalistul german Niediek remarca ca “aici, PSD nu a avut niciodata limite”.
Ramanand tot la nivelul judetului Teleorman, jurnalistul german Niediek nu o uita nici pe Viorica Dancila, remarcand ca “tot de aici vine si sefa guvernului, care acum isi reprezinta seful atat la Bucuresti, cat si la Bruxelles”. In acest context, Norbert Mappes-Niediek sustine ca Viorica Dancila a ajuns in aceasta pozitie numai datorita faptului ca “Liviu Dragnea nu poate detine el insusi aceasta pozitie din cauza antecedentelor penale pe care le are in momentul de fata”.
Studiind istoria recenta a Partidului Social Democrat, jurnalistul german remarca faptul ca “partidul si-a exclus ultimii trei sefi, inclusiv pe Victor Ponta, predecesorul lui Dragnea la presedintia partidului”. In acest context, Niediek noteaza faptul ca “in PSD, sentimentele de rusine au disparut cu mult timp in urma”.
Alexandru Petrescu, ministrul Comunicatiilor, a reactionat la scurt timp pe o retea de socializare, transmitand ca “documentarul realizat de postul national de radio din Germania are la baza informatii eronate”. De asemenea, Petrescu crede ca “Ministerul Afacerilor Externe din Romania a fost prea gentil cu asemenea pozitii ale diferitelor state si nu a oferit un raspuns pe masura”.
Ultimele NOUTATI
Masa de Craciun, "pe saracie". Romanii sunt nevoiti sa cumpere la suta de grame de Sarbatori
De ce nu trebuie sa speli rufele in ziua de Craciun? Superstitii care aduc ghinion in familie
Friptura de Craciun? De ce nu e bine sa speli carnea de porc inainte de gatire pericolul pe care multi il ignora
Masa de Craciun gata intr-o ora. Cum sa gatesti friptura de porc care se topeste in gura sfaturi de la bucatarii profesionisti
Partenerii nostri
Adaosuri variabile la salariu. Se vor inregistra in Revisal?
INS: Pensia medie lunara a crescut cu 6,4% in trimestrul III, ajugand la 2.582 lei
Angajarea persoanelor cu handicap. MASURI incepand cu luna ianuarie 2025
Casare partiala mijloc fix: Studiu de caz privind tratamentul contabil si fiscal
Declaratia unica: Din 2025, avem un Formular inteligent pentru Declaratia 212