Tot ce lipseste celor de la guvernare in aceste momente este o criza pornita din interiorul aliantei. Desi nu putem vorbi neaparat despre o criza in adevaratul sens al cuvantului, se pare ca cei de la UDMR au decis sa transmita in mod public ca nu sunt de acord cu felul in care PSD si ALDE guverneaza tara la momentul actual. Vineri a avut loc la Targu Mures o intalnire a liderilor UDMR in cadrul Consiliului Reprezentantilor Unionali (CRU). Kelemen Hunor s-a vazut pus in situatia de a explica de ce UDMR are nevoie de o alianta cu PSD in acest moment, chiar daca viziunile ideologice ale celor doua partide nu mai sunt deloc similare.
Primele acuzatii pe care le-a facut liderul UDMR la adresa colegilor din alianta de la PSD si ALDE au fost legate de lipsa unui buget pe anul 2019. Seful UDMR considera ca este “o mare iresponsabilitate faptul ca Guvernul nu a venit cu un plan de buget cel mai tarziu pana in decembrie 2018”. De asemenea, Kelemen Hunor considera ca acesta este “un mesaj foarte, foarte prost”, mai ales in conditiile in care nici in luna ianuarie nu va exista o sesiune extraordinara pe acest subiect.
Liderul UDMR da si explicatii pentru aceste acuzatii pe care le face la adresa celor din PSD si ALDE, spunand ca la ora actuala, in tara “este un haos general, administratiile publice neputand sa isi faca niciun fel de plan”. De asemenea, Kelemen Hunor explica ca “nimeni din aceasta tara nu isi poate face un plan in momentul de fata, intreprinderile economice, intreprinzatorii fiind nevoiti sa stea in stand-by”. In incheiere, Hunor declara nu numai ca “nu este in regula ceea ce se intampla, dar este rau, este inacceptabil”.
Liderul UDMR a vorbit in cadrul CRU si despre adoptarea in ultimele zile ale lui 2018 a ordonantei de urgenta prin care politica fiscala a fost schimbata, pe care o considera nimic mai mult decat “o decizie proasta”. Hunor explica ca domeniul fiscal este un “domeniu caruia nu ii plac schimbarile bruste”, iar cei de la PSD si ALDE exact asta au facut. De asemenea, Kelemen Hunor explica ca “este nevoie de jumatate de an pentru ca societatea sa se poata pregati, fiecare segment al societatii, de la administratiile publice si pana la IMM-uri, de la marile firme multinationale si pana la marii intreprinzatori”.
Kelemen Hunor s-a vazut pus in situatia neasteptata de a da explicatii cu privire la motivele pentru care UDMR mai sprijina in continuare alianta de guvernare formata din PSD si ALDE. In interiorul formatiunii politice, este cunoscut deja faptul ca o proportie mare a maghiarilor din Romania nu este de acord cu felul in care guverneaza cei de la PSD si ALDE.
In aceste conditii, Kelemen Hunor a explicat ca UDMR “are nevoie in continuare de aliati in politica nationala sau locala din Romania”, chiar daca “nu exista valori comune cu cei cu care se aliaza”. Mai mult decat atat, Kelemen Hunor a mai spus ca UDMR “a criticat si va continua sa critice aceasta coalitie guvernamentala”.
Citeste si: BCE a retras 262.000 de bancnote false. Cele veritabile sunt in numar de 22 de miliarde, cu o valoare de 1.200 de miliarde
Sursa foto: UDMR
Ultimele NOUTATI
Miscarea anului pe piata bancara de la noi. Banca Transilvania ajunge in Republica Moldova si preia cea mai mare companie de creditare non-bancara
Nu suntem tara cu cele mai mici salarii din UE. Lista celor 10 state cu salarii minime sub 1000 de euro pe luna
Romanii scot banii de la saltea si cumpara masiv titluri de stat. Plasamente impresionante, cifrele aici
Cat valoreaza cu adevarat businessul tau? Greseala pe care 90% dintre antreprenori o fac
Avertismentul presedintelui Consiliului Fiscal: ne paste un puseu inflationist. Romania are cele mai mari deficite din toata Uniunea Europeana
Partenerii nostri
[MODEL] Act aditional telemunca si reglementari cheie
Mutarea unui salariat la alt punct de lucru si modificarea functiei - PROCEDURA
Noul REGES online - provocari pentru angajatori! Cum le poti depasi rapid?
Automatizarea contabilitatii primare: secretul reducerii costurilor si greselilor
Deductibilitate cheltuieli auto: Cele mai frecvente greseli constatate de ANAF
Formularul 217: Cine are obligatia depunerii si care este termenul limita
Pensia sociala in Romania: Cine primeste si care sunt criteriile de acordare
Sterilizarea va fi OBLIGATORIE pentru TOTI cainii fara Pedigree, cu sau fara stapan
Intrarea in insolventa: Ce trebuie sa stie un creditor inainte de a actiona
Te-ar putea interesa si
Nu suntem tara cu cele mai mici salarii din UE. Lista celor 10 state cu salarii minime sub 1000 de euro pe luna
Romanii scot banii de la saltea si cumpara masiv titluri de stat. Plasamente impresionante, cifrele aici