Acestia au publicat un material amplu despre Guvernul de la Bucuresti si despre PSD, principalul partid de guvernamant. Bineinteles, Liviu Dragnea este personajul principal spre care sunt indreptate majoritatea acuzatiilor prezentate de publicatia elvetiana.
Materialul este semnat de profesorul Oliver Jens Schmitt, un recunoscut specialist in istoria recenta a tarii noastre. Acuzatia principala pe care acesta o adreseaza Guvernului de la Bucuresti este bine specificata inca din titlul materialului - “Modelul de business al Guvernului Romaniei este deturnarea fondurilor europene”.
Materialul semnat de Oliver Jens Schmitt debuteaza in forta, descriind Romania ca fiind o tara care “se afla intr-o criza profunda, in ciuda sperantelor societatii civile”.
Oliver Jens Schmitt se foloseste si de declaratiile date de presedintele Klaus Iohannis la sfarsitul anului trecut, notand ca acesta a transmis ca “Executivul Viorica Dancila este complet nepregatit”. In plus, autorul materialului noteaza ca Guvernul este la acest moment “coplesit de sarcina pe care o are de dus la bun sfarsit”.
Publicatia elvetiana de limba germana Neue Zurcher Zeitung noteaza ca Romania preia Presedintia Consiliului Uniunii Europene complet nepregatita, guvernul avand alte prioritati la ora actuala, si anume “aducerea sub controlul sau a sistemului juridic independent”.
In incercarea de a isi sublinia convingerea, Schmitt noteaza chiar ca Finlanda s-a oferit sa preia sarcina Romaniei in luna decembrie a anului trecut.
Oliver Jens Schmitt merge si mai departe si arata ca nu este deloc intimidat de partidul de guvernamant de la Bucuresti, descriind PSD-ul ca fiind un “parid postcomunist oligarhic, care doar se numeste in mod oficial social democrat”. Facand referire la Liviu Dragnea, Schmitt spune ca partidul “este dominat de oameni care sunt fie condamnati, fie se tem de o pedeapsa cu inchisoarea”.
Ziarul elvetian atrage atentia ca nu doar Romania se afla in aceasta situatie in momentul de fata, aceleasi practici fiind intalnite si in alte state postcomuniste. Schmitt noteaza faptul ca in aceste state “vechile cadre si clicile lor reinnoite si-au pastrat puterea de-a lungul generatiilor”.
Principala acuzatie pe care publicatia elvetiana o adreseaza Guvernului de la Bucuresti este aceea de “deturnare a fondurilor europene”.
Neue Zurcher Zeitung noteaza ca “atat timp cat Uniunea Europeana le-a permis sa faca asta, membrii acestei caste corupte si-au vazut de acitivitatea lor in liniste”. In continuare, ziarul elvetian de limba germane evidentiaza faptul ca “postcomunistii devin tot mai nervosi odata cu protestele masive si preluarea Presedintiei Consiliului UE, pentru ca acestea atrag atentia asupra evenimentelor din tara”.
Citeste si: Romania prezinta astazi, la Bruxelles, prioritatile Presedintiei Consiliului UE
Sursa foto: pexels.com
Ultimele NOUTATI
Cosul de cumparaturi de Paste a golit buzunarele romanilor! Preturile sunt mai mari cu 40 la suta fata de 2024
Cum a ajuns euro sa ia fata dolarului american si sa devina preferatul investitorilor. Neincrederea din SUA ridica moneda europeana
Romanii au scos banii de la ciorap si au imprumutat statul cu o suma record. Niciodata in zeci de ani nu s-a mai investit atat de mult in titluri de stat!
Piata imobiliara fierbe. Locuintele se vand ca painea calda chiar si la Cluj, unde preturile bat capitala
Firmele se sufoca! Creste numarul societatilor comerciale care de-abia se descurca cu facturile si platile
Partenerii nostri
Cum sa creezi un mediu de lucru eficient si placut pentru angajati
Conditiile primirii de interni. Cine poate avea calitatea de intern?
[Q&A] Accesul in REGES-online pentru angajatori si salariati. Raspunsuri de la specialisti
D101 Grup fiscal: Termen de depunere si aspecte importante
Ce cuprind notele explicative la situatiile financiare anuale
Observator la Alegerile Prezidentiale 2025: acreditare, drepturi si obligatii
Alegeri Prezidentiale 2025: Calendar, Candidati, Sondaje si Model sesizare in ziua votului
Tot ce trebuie sa stii despre pensia de handicap si insotitor: acte si grade de handicap
Te-ar putea interesa si
Cum a ajuns euro sa ia fata dolarului american si sa devina preferatul investitorilor. Neincrederea din SUA ridica moneda europeana
Romanii au scos banii de la ciorap si au imprumutat statul cu o suma record. Niciodata in zeci de ani nu s-a mai investit atat de mult in titluri de stat!