Tot atunci, Liviu Dragnea a sustinut ca nu mai are incredere ca justitia e oarba, cel putin in ceea ce il priveste.
"Nu prea mai am asteptari de la acest recurs. Adica nu mai am incredere ca, cel putin in ceea ce ma priveste, si nu numai, ca justitia este oarba, dupa ce am primit a doua condamnare fara nicio proba. Sa spui ca nu sunt probe si sa fii condamnat pe baza unui studiu sociologic, sa trimiti in inchisoare un om fara probe, iertati-ma, dar.. Asta inseamna lovituri asupra statului de drept in Romania. Cand vezi ca se intampla lucrurile astea, ce sa mai pui in rezervorul de incredere? Cand stii ca sunt dosare pe care le au magistratii, te duci cu gandul ca nu toate deciziile se iau pe libera constiinta. Au fost multe informatii care au ajuns la mine inainte de termen, dar nu le-am dat importanta", a declarat Liviu Dragnea, la Romania TV.
#TELEORMANLEAKS: Misterul valizei cu mii de documente din interiorul Tel Drum
Cand nu se mai intampla nimic interesant pe scena politica romaneasca, in gospodaria unui satean din Teleorman apare o valiza doldora de hartii, rapoarte, calcule si informatii care ar putea baga unul dintre cei mai puternici lideri politici ai momentului pentru multi ani dupa gratii.
Rise Project a intrat in posesia unor documente importante, pe care DNA nu le-a gasit la perchezitiile de la Tel Drum.
Potrivit datelor furnizate pana acum de Rise Project, ”o valiza cu informatii esentiale din interiorul corporatiei Tel Drum, la care procurorii DNA n-au avut acces cand au perchezitionat fizic si informatic sediul firmei, anul trecut, a fost gasita in zona rurala din Teleorman, de catre un localnic, chiar pe proprietatea lui. Localnicul a intrat in contact cu o sursa RISE Project din judet”.
Valiza contine un hard negru cu 63 GB de continut din computerul unui om important de la Tel Drum, mii de facturi, acte constitutive de firme-fantoma, extrase de cont, sau documente ale unor interpusi. Totodata, sunt salvate 54.710 mailuri + atasamentele de pe adresa de serviciu,
In valiza mai exista o tableta din 2010 care i-a apartinut directorului general Tel Drum, Petre Pitis si peste 1000 de fotografii din excursii exotice cu anturajul, intamplari din firma si momente de familie.
Exista si o agenda cu 980 de numere de telefon stranse in ultimii ani: “Basescu”, “Hrebe”, “Dancila”, “Banicioiu”, “Pieleanu” etc. Unul se remarca, scris cu pauza intre majuscule: “L I V I U”, copii de pe documente personale ale familiei Dragnea si planurile detaliate ale unei proprietati-mamut din Alexandria, in dreptul careia scrie “Casa Dragnea”.
Rise anunta ca printre documente se mai afla :
-Facturi pentru necesitati private, achitate de Tel Drum
- evidente contabile paralele structurate pe grup
- Registre de vanatoare pentru domeniile controlate de corporatie
- Notite scrise de mana cu cheltuieli urgente si socoteli
Dosarul Tel Drum a fost deschis ca urmare a unui sesizari a OLAF (Oficiul european antifrauda), transmisa procurorilor pe 30 septembrie 2016, privind suspiciuni de obtinere nelegala pentru lucrari de reabilitare de drumuri judetene a unor fonduri europene. Procurorii spun ca cei care faceau parte din grup ar fi conceput activitate acestuia in etape, in functie de zonele, firmele si influenta pe care le aveau. Primul pas, in viziunea DNA, ar fi fost privatizarea Tel Drum si transferarea din proprietatea CJ Teleorman "in sfera de influenta si control a suspectului Liviu Nicolae Dragnea, prin persoane interpuse".
Liviu Dragnea a fost pus, oficial, sub urmarire penala de DNA in 13 noiembrie 2107, fiin cercetat pentru constituirea unui grup infractional organizat, de folosirea sau prezentarea cu rea-credinta de documente ori declaratii false pentru obtinerea frauduloasa de fonduri europene, dar si de abuz in serviciu in legatura cu favorizarea firmei Tel Drum in privinta acordarii de contract.
“Era coincidentelor. Taranii gasesc pe camp valize cu documente compromitatoare despre Dragnea"
“Era coincidentelor. Taranii gasesc pe camp valize cu documente compromitatoare despre Dragnea, in plin scandal al dosarelor lui Iohannis, grefiere negasite baga clasari abuziv prin dosarele lui Lazar, alte grefiere lipesc foile protocoalelor ultrasecrete paraditoare, care au bagat cetateni nevinovati prin puscarii. Clasarile lui Iohannis se dau cu 24 de ore inainte de a candida, se depun si ele la dosarele de candidatura in functii in care numeste cel ”albit”, iar ”clasatorii” toti devin sefi prin Prokuratura. Cel care il declara incompatibil pe acelasi Iohannis e ”umflat” din pat si aruncat in puscarie pentru o prostie, la fix doua luni de la data la care Sistemul a invins in alegeri, pentru ca statea lumea la cozi si nu putea vota (ei votand dublu fata de tura trecuta). Asadar, partea ”coldista” a invins partea ”maiorista”... in timp ce noi ne votam presedintele, chipurile. Numai si numai ”coincidente”, a scris Ingrid Mocanu, pe Facebook.
Va amintim ca magistratii instantei supreme au finalizat, in 18 septembrie, motivarea deciziei de condamnare a liderului PSD, Liviu Dragnea, la trei ani si sase luni de inchisoare cu executare in dosarul angajarilor fictive de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Teleorman, aratand ca, prin influenta si putere, Dragnea a determinat-o pe fosta directoare a DGASPC Floarea Alesu sa savarseasca infractiunea de abuz in serviciu.
"Inalta Curte, in opinie majoritara, apreciaza ca in cauza din coroborarea probelor administrate rezulta faptul ca inculpatul Dragnea Nicolae Liviu a fost cel care, cu intentie, folosindu-se de influenta, autoritatea si puterea conferita de functiile detinute - presedinte atat al organizatiei judetene a PSD Teleorman, cat si al Consiliului Judetean Teleorman - a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea sa savarseasca infractiunea de abuz in serviciu”, aratau magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie.
Potrivit acestora, "in reusita demersului sau infractional inculpatul Dragnea Nicolae Liviu s-a folosit, deliberat, de ascendentul moral pe care-l avea fata de inculpata Alesu Floarea”.
In 21 iunie, liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat joi la trei ani si sase luni de inchisoare cu executare in dosarul angajarilor fictive de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Teleorman, pentru instigare la abuz in serviciu. El a fost achitat pentru infractiunea de fals intelectual.
Suspendarea executarii pedepsei de doi ani primita de Liviu Dragnea in dosarul ”Referendumul” a fost anulata, iar cele doua pedepse au fost contopite, rezultand o pedeapsa totala de trei ani si jumatate de inchisoare cu executare.