Liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu, lasa sa se inteleaga ca votul dezastruos obtinut duminica nu conteaza prea tare in acest moment, partidul sau urmand sa ramana alaturi de cei de la PSD la guvernare. Incercand sa motiveze aceasta decizie deja luata, Tariceanu a transmis ca “este nevoie de continuitate”. De asemenea, seful Senatului mai sustine ca la acest moment “nu exista alternativa pentru ca opozitia nu ar avea capacitatea de a prelua guvernarea”.
Totusi, chiar si in aceste conditii, Calin Popescu Tariceanu recunoaste ca acest scor de 4% obtinut duminica, care situeaza ALDE sub pragul electoral, “nu este rezultatul pe care il astepta”. Tariceanu sustine ca la acest moment este in curs de desfasurare o analiza, care va fi urmata cel mai probabil de o sedinta. Pana atunci insa, Tariceanu anunta ca a hotarat impreuna cu colegii lui ca este nevoie “de o anumita recalibrare a relatiei cu PSD pentru ca viitorul coalitiei sa fie asigurat”.
In acest context, Calin Popescu Tariceanu transmite ca isi doreste sa introduca “cateva reguli noi in functionarea coalitiei”. Mai exact, seful ALDE se refera la niste sedinte care vor urma sa fie organizate regulat, in care “se vor lua decizii”. De asemenea, Tariceanu aduce in discutie si o propunere de “remaniere mai ampla sau poate chiar restructurare”, propunere pe care i-o va inainta premierului Viorica Dancila.
Facand referire la directia spre care se va indrepta partidul sau in perioada urmatoare, Calin Popescu Tariceanu transmite ca ALDE “va propune o serie de masuri in asa fel incat sa tina cont in primul rand de agenda de interes a cetatenilor”. Mai exact, Tariceanu sustine ca prioritatea de acum inainte “va trebui pusa pe partea de infrastructura, sanatate sau fonduri europene”.
Chiar daca a avut o parere critica cu privire la organizarea referendumului de duminica, Calin Popescu Tariceanu spune acum ca “trebuie vazuta consecinta acestui vot si trebuie ca guvernul sa se axeze pe problemele care conteaza pentru romani”. Totodata, Tariceanu crede acum ca “desi referendumul a fost consultativ, trebuie respectat”. In acest context, Tariceanu a anuntat ca ii va propune premierului sa se renunte la reglementarea prin OUG in domeniul Justitiei. De asemenea, facand referire la OUG 114, liderul ALDE spune ca “trebuie pastrate partile bune si trebuie sa se renunte la partile criticate de mediul de afaceri”.
Ziua de astazi a inceput cu o veste bomba pentru presedintele Senatului. Comisia Juridica a Senatului a aprobat in aceasta dimineata ridicarea imunitatii lui Tariceanu in dosarul in care acesta este acuzat de DNA de luare de mita pe vremea in care era inca prim-ministru. Decizia de ridicare a imunitatii vine dupa ce a fost amanata pentru mai bine de jumatate de an. In cele din urma, plenul Senatului este cel care va avea ultimul cuvant de spus in cazul inceperii urmaririi penale.
Ultimele NOUTATI
Miscarea anului pe piata bancara de la noi. Banca Transilvania ajunge in Republica Moldova si preia cea mai mare companie de creditare non-bancara
Nu suntem tara cu cele mai mici salarii din UE. Lista celor 10 state cu salarii minime sub 1000 de euro pe luna
Romanii scot banii de la saltea si cumpara masiv titluri de stat. Plasamente impresionante, cifrele aici
Cat valoreaza cu adevarat businessul tau? Greseala pe care 90% dintre antreprenori o fac
Avertismentul presedintelui Consiliului Fiscal: ne paste un puseu inflationist. Romania are cele mai mari deficite din toata Uniunea Europeana
Partenerii nostri
[MODEL] Act aditional telemunca si reglementari cheie
Mutarea unui salariat la alt punct de lucru si modificarea functiei - PROCEDURA
Noul REGES online - provocari pentru angajatori! Cum le poti depasi rapid?
Automatizarea contabilitatii primare: secretul reducerii costurilor si greselilor
Deductibilitate cheltuieli auto: Cele mai frecvente greseli constatate de ANAF
Formularul 217: Cine are obligatia depunerii si care este termenul limita
Pensia sociala in Romania: Cine primeste si care sunt criteriile de acordare
Sterilizarea va fi OBLIGATORIE pentru TOTI cainii fara Pedigree, cu sau fara stapan
Intrarea in insolventa: Ce trebuie sa stie un creditor inainte de a actiona
Te-ar putea interesa si
Nu suntem tara cu cele mai mici salarii din UE. Lista celor 10 state cu salarii minime sub 1000 de euro pe luna
Romanii scot banii de la saltea si cumpara masiv titluri de stat. Plasamente impresionante, cifrele aici