La fata locului, am dat peste o groapa comuna in care fostii gratargii de ocazie isi aruncasera gunoiul. Dezolant. Mai sus, se inalta o turbina eoliana alba, care astepta sa fie pornita, pentru a genera energie curata. As fi folosit-o intru raspandirea mirosului de mici.
Incep sa apara Loganurile cu jante cromate si BMW-urile inmatriculate la vecinii bulgari. Manelistii cu chica se desfasoara. Fetele dau din celulita, pe ritmurile lui Salam.
Se-ncing gratarele, se bat turcii la gura spargatorilor de seminte. Se-aude fasaitul dozelor de bere dezvirginate. Barbati, femei, copii, catei, tineri, batrani, cu totii s-au imbulzit la un loc. Fiecare si-a delimitat teritoriul.
Un batran imbracat dichisit traverseaza marea de fum. Se uita sfidator. Ce cauta dumnealui aici? Ar spune cumva ca gratarul, semintele si berea sunt pentru cei cu studii indoielnice. Ii recomand sa participe la nunta printului William.
Aici suntem noi, gratargii, spargatorii profesionisti de seminte, degustatorii de mici, bere, vin, angajatii, patronii, somerii, cultii si incultii, simtitii si nesimtitii, dar in genere cu totii egali.
Pentru ca da, la gratar toti romanii sunt egali, experimenteaza aceeasi fericire ancestrala cand se imbuiba cu o bucata de porc mica sau mare, cand baga cate o garnitura de mici in burdihane si cand toarna berea-n vezica.
Cat despre business, este simplu. Producatorii prospera, consumatorii sunt multumiti. Din putinul lor, romanii tot isi rezerva un buget de relaxare. Si mai exista un lucru la fel de sigur: negrii din Bronx ar fi invidiosi pe gratarele noastre! Au si de ce. Sunt incinse cu patos.
foto: S.M. Banila/manager.ro
Ultimele NOUTATI
Masa de Craciun, "pe saracie". Romanii sunt nevoiti sa cumpere la suta de grame de Sarbatori
De ce nu trebuie sa speli rufele in ziua de Craciun? Superstitii care aduc ghinion in familie
Friptura de Craciun? De ce nu e bine sa speli carnea de porc inainte de gatire pericolul pe care multi il ignora
Masa de Craciun gata intr-o ora. Cum sa gatesti friptura de porc care se topeste in gura sfaturi de la bucatarii profesionisti
Partenerii nostri
Adaosuri variabile la salariu. Se vor inregistra in Revisal?
INS: Pensia medie lunara a crescut cu 6,4% in trimestrul III, ajugand la 2.582 lei
Angajarea persoanelor cu handicap. MASURI incepand cu luna ianuarie 2025
Casare partiala mijloc fix: Studiu de caz privind tratamentul contabil si fiscal
Declaratia unica: Din 2025, avem un Formular inteligent pentru Declaratia 212