5 pasi simpli pentru a fi fericit la locul de munca in fiecare zi
fericirecum sa fii fericitfericit la muncafericire la jobfericit la serviciudezvoltare profesionala
Pasiunea pentru meseria pe care ti-ai ales-o, conditiile de munca, dar si relatiile cu colegii de birou stau zilnic in calea fericirii tale. Evident ca atunci cand faci ceva ce nu iti place, 8 ore pe zi, cinci zile din sapte pe saptamana, nu ai cum sa fii multumit sau implinit, oricat de multi bani ai castiga.
Cum faci sa fii fericit la locul de munca? Nimic mai simplu! Respecta aceste cinci reguli simple si observa cum viata ta profesionala se imbunatateste semnificativ:
Redescopera-te pe tine insuti
Nefericirea ta are la baza una sau mai multe frustrari: dezacordul intre temperamentul tau si natura profesiei pe care ti-ai ales-o, conditiile de munca dificile (faci munca de teren, petreci nenumarate ore peste program sau calatoresti foarte des) ori salariul necorespunzator. Mai bine ca oricine, tu stii sigur ce iti lipseste pentru a fi implinit la locul de munca. Nu te mai chinui si nu continua asa. Primul pas catre fericire este recunoasterea motivelor care te trag in spate, iar urmatorul consta in rezolvarea acestora. Este momentul sa iei atitudine si sa incerci sa schimbi sau sa imbunatatesti ceea ce nu te multumeste!
Alege sa fii fericit
De cele mai multe ori, fericirea depinde chiar de tine. Este momentul sa fii optimist si sa imbratisezi schimbarile. Cu cat esti mai activ din punct de vedere profesional, cu atat vei fi mai observat si mai apreciat de superiori, ceea ce iti va creste automat sansele de a obtine ceea ce doresti din munca pe care o faci.
Comunicarea e cheia
Oricat de grea si de dificila este meseria pe care ti-ai ales-o, o gluma sau o vorba buna pe zi - cu colegii sau chiar cu superiorii iti garanteaza succesul unei zile care parea sa inceapa cu stangul sau cel putin contribuie la ridicarea moralului, ceea ce te ajuta sa lucrezi mai cu spor, iar timpul trece mai repede si intr-un mod mai placut. Nu te izola in biroul tau si incearca sa fii o persoana cat mai sociabila. Zameste atunci cand spui "buna dimineata" si scoate-ti din cand in cand colegii la o cafea.
Dezintoxifica-ti viata profesionala
Stresul asociat muncii reprezinta reactia oamenilor in momentul in care cerintele profesionale si presiunea iti provoaca capacitatea de a face fata si apare indiferent de postul pe care il ocupi.
De cele mai multe ori, stresul este provocat din motive precum: relatii slabe cu colegii de munca, lipsa aptitudinilor de a rezolva sarcinile, supraincarcarea, lipsa puterii de decizie sau aparitia problemelor personale si familiale.
Descopera motivele toxice de la locul tau de munca si incearca sa le elimini treptat!
Fii cel mai bun
Indiferent de postul pe care il ocupi, acorda constant atentie pregatirii tale profesionale. Participa la cursuri si seminarii de formare profesionala, invata o limba straina sau dezvolta-ti cunostintele de marketing. Secretul reusitei profesionale este ca o data la doi-trei ani sa contribui cu ceva la setul tau de aptitudini.
Munceste din greu sa ajungi acolo unde ti-ai propus si fa intotdeauna ceea ce crezi ca este corect. Asculta si invata din greselile celor din jur sau chiar ale tale si fii intotdeauna un brand ambassador al companiei pe care o reprezinti!