Preparate din comert pe care le putem consuma fara riscuri
grasimipreparatecomertlactate
Nu orice preparat din comert este nociv organismului: asa cum exista alegeri proaste, exista si alegeri fara riscuri pentru sanatate si chiar alegeri bune. Absenta riscurilor este conditionata de respectarea unor "cerinte" de bun-simt referitoare la cantitatile consumate.
Care sunt principalele preparate din comert carora le putem spune “Da”? Ma voi referi, in continuare, strict la preparate pe care le putem gasi in (aproape) orice magazin alimentar, nu si la alimentele din magazinele bio (salam, crenvusti bio etc.). Aceasta fiindca desi multe dintre alimentele bio sunt, intr-adevar, sanatoase, magazinele bio sunt foarte putine si scumpe.
Pestele marinat – in general acesta nu contine conservanti sintetici, nici alti aditivi. Este o alegere sanatoasa, cu conditia sa nu-l consumati in cantitati mari (otetul in exces poate fi daunator ficatului si stomacului).
Lactatele cu continut redus de grasimi: lapte, iaurt, lapte batut, sana, chefir, branza dulce de vaci, cas, urda. Exista specialisti care afirma ca multe dintre iaurturile comerciale implica unele riscuri in cazul consumului pe termen lung, din cauza anumitor bacterii folosite la producerea lor. Cu toate acestea, pana in prezent nu avem studii care sa dovedeasca in mod incontestabil posibile efecte nocive ale iaurtului. In schimb, iaurtul contine nutrienti si microelemente esentiale organismului: proteine de buna calitate, vitamine (din complexul B, vitamina D), minerale (in primul rand calciu).
Consumul de lactate trebuie sa fie ponderat: chiar daca alegeti lactate cu continut mai redus de grasimi, ele ne aduc totusi in organism grasimi saturate, care cresc nivelul de colesterol.
Click Aici si citeste articolul integral pe SaFiiTuSanatos.ro...
Citeste si:
Lista neagra a alimentelor din comert. Pateul
Lista neagra a alimentelor din comert. Margarina
Lista neagra a alimentelor din comert. Parizerul