Nu speli pepenele inainte de consum? Risti sa te imbolnavesti
sanatatesalmonellaecolimicrobibacteriipepenefructe
Pepenele este unul dintre cele mai consumate fructe pe timp de vara. Fie ca alegem sa il mancam simplu, fie ca ne facem o salata cu mai multe fructe, pepenele este un adevarat deliciu racoritor si savuros, iar beneficiile lui pentru sanatate sunt nenumarate.
Pe langa faptul ca pepenele nu ingrasa, si contine suficienta apa cat sa ne mentinem hidratati pe timp de vara, el contine si foarte multe vitamine esentiale organismului.
Totusi, putini oameni cunosc pericolul pe care acest fruct miraculos il ascunde. Pepenele nespalat inainte de consum poate provoca afectiuni medicale destul de grave, care pe fondul unor sensibilitati sau a unor boli deja existente, pot provoca adevarate necazuri cosumatorilor.
Specialistii recomanda sa spalati pepenele cu apa, ca pe orice alt fruct, inainte de a-l consuma. Microbii de pe coaja pepenelui pot fi extrem de daunatori.
Citeste si:
Simona Halep si Irina Begu, eliminate in proba de dublu de la Rogers Cup
Daca nu va vine sa credeti, ganditi-va la faptul ca pepenele creste in camp, de unde este cules de catre oameni, transportat, distribuit catre magazine sau diversi comercianti. Tot acest proces implica contact cu diferite maini, dar si diferite obiecte, iar pe pepene pot exista bacterii foarte nocive cand ajung pe masa dumneavoastra,
Microbii de pe coaja pot intra in interiorul pepenelui prin taiere, si pot contamina si alte produse alimentare, atunci cand il depozitati nespalat langa acestea.
Acelasi lucru se intampla cu toate celelalte fructe. Mancate nespalate, mai ales de catre copii si batrani, pot provoca E.coli, Salmonella si chiar hepatita A.
Citeste si:
Romania, fruntasa intr-un clasament ingrijorator al Uniunii Europene
Sursa foto: pexeles.com