Daca ai gheata in stomac mananca telemea romaneasca de vaca si se va topi

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Daca ai gheata in stomac mananca telemea romaneasca de vaca si se va topi Daca ai gheata in stomac mananca telemea romaneasca de vaca si se va topi
de Ion Dan Trestieni la 20 Iul. 2017
Urmareste-ne pe Google News
telemea de vacaclorura de calciucheag chimiclapte pasteurizatsperanta de viata

Comunicatul de Presa al Asociatiei Pro Consumator ne avertizeaza serios asupra calitatii slabe a telemelei romanesti de vaca. Consumul ei frecvent ne poate scurta viata , care oricum este scurta ca previziune

Am mai vorbit, in mai multe ocazii, despre controlul corpului oamenilor de catre guvernanti sau lideri (de institutii, companii, etc,) . In functie de maniera in care se realizeaza acest tip de control se contureaza si durata vietii oamenilor, exprimata pin speranta de viata. Romania are una din cele mai mici sperante de viata din Uniunea Europeana, semn ca exista mari erori in acest contol al corpului.
 
Intr-adevar, cel putin de cand m-am nascut eu, intotdeauna cetatenii romani au fost priviti ca “un sac de cartofi” . Atat de catre guvernantii din interior cat si de cei din exterior.
 
S-a stabilit ca romanii pot sa supravietuiasa fara caldura in apartamente, la minus 20 de grade afara. Ca pot bea “nechezol”, pot manca salam cu soia, pot consuma doua kilograme de carne de proasta calitate pe saptamana la o familie de patru persoane si peste. Ca se poate consuma faina din grau incoltit, care este cancerigena. Ca pot locui in case cu caramizi in care s-au introdus reziduri radioactive de la IRNE Pitesti. Ca se poate diminua la jumatate, din economie, numarul de filtre din turnul de decontaminare radioactiva de la IRNE Pitesti. Etc, etc.
 
O sa-mi spuneti ca asta se intampla inainte de 1989. Din pacate nu-i asa. 
 
De cel putin opt ani romanii sunt cobaii europei la consumul de faina . In faina Titan s-a inclus o substanta, potential cancerigena, si se urmareste cu interes cum vor reactiona organismele romanilor. Daca reactioneaza corespunzator se va generaliza includerea ei in faina europeana.
 
Aflu, dintr-un material recent, ca si banala telemea de vaca ne pote scurta serios zilele- Comunicat de presa – Asociatia Pro Consumator , “Telemea de vaca cu solutie pentru dezghetarea drumurilor”,19.07.2017
 
Unul din 3 sortimente de brânză telemea conÈ›ine clorură de calciu!Cea mai largă utilizare, în ultimii È™i viitorii ani, a clorurii de calciu vizează prevenirea formării gheÈ›ii È™i îndepărtarea acesteia de pe È™osele.
Acumularea clorurii de calciu în organism (hipercalcemie) determină o serie de reacÈ›ii, printre care: gust calcaros în gură, dureri de stomac, bufeuri, greață È™i vărsături, lipsa apetitului, sete extremă, dureri osoase, aritmie, pietre la rinichi, comă.”
 
Mi-a palcut foarte mult faptul ca autorii comunicatului pornesc de la situatia ideala – cum ar trebui sa fie telemeaua de vaca romaneasca : “Ca È™i alte specii ale clasei mari a brânzeturilor, brânza telemea s-a obÈ›inut tradiÈ›ional din lapte proaspăt, cald încă ori încălzit uÈ™or, în care s-a adăugat cheag (concentrat enzimatic extras cu sare din stomac de animale rumegătoare tinere, neajunse în stadiul consumării de iarbă).
CaÈ™ul obÈ›inut se eliberează de zer È™i feliile ori calupurile de precipitat se pun la sare (sare uscată ori saramură), păstrându-se apoi la răcoare, în saramură timp de săptămâni, chiar luni, perioadă în care se petrec treptat schimbări organoleptice specifice.”

Adica se foloseste lapte crud sau termizat, care pastreaza cel mai bine calitatile nutritive ale laptelui , cheag natural si maturare corecta.
 
Cum se face astazi telemeaua de vaca pe care o gasim pe galanterele magazinelor ? 

Se face din lapte  pasteurizat (procedeu mult mai putin valoros decat laptele crud si termizarea), folosindu-se cheag chimic (clorura de calciu) si nerespectandu-se perioada de maturare. Branza este deci o saratura otravitoare care ne scurteaza serios zilele.
 
Problema pretului  

In afara de calitatea slaba a telemelei de vaca se mai pune problema pretului.Conform estimarilor expertilor APC, calitatea acestei branze este: 40% calitatea II; 23% calitatea I; 37% calitate superioara.In galantar se vand majoritatea la pret de caliatate superioara pentru ca din 1998 s-a abrogat articolul  din lege care prevedea mantionarea obligatorie a calitatii telemelei Atunci, consumatorul apreciaza el calitatea branzei, “organoleptic” (sic). Din pacate categoriile observatie stabilite de expertii APC pentru a depista o branza de calitate m-au lasat bine in ceata : suprafata curata, uniforma, compacta, alba sau alb-galbuie, miros si gust placut (sic).
 
Dragi mancatori de telemea de vaca. Daca vreti sa traiti mai mult, mancati mai bine. De exemplu, branza frantuzeasca. In Franta chiar exista o preocupare pentru sanatatea cetatenilor. 
Ar mai exista o solutie : un fel de pedeapsa exemplara . Sa-l punem pe Dragnea sa manance in Piata Publica niste telemea de vaca romaneasca cumparata din magazin. In fiecare  saptamana.
 

Ultimele NOUTATI

Masa de Craciun,
Life Style

Masa de Craciun, "pe saracie". Romanii sunt nevoiti sa cumpere la suta de grame de Sarbatori

today26 Dec. 2024
Mos Craciun a saracit! Putini mai primesc cadouri de lux sub brad
Life Style

Mos Craciun a saracit! Putini mai primesc cadouri de lux sub brad

today25 Dec. 2024
3 preparate care nu lipseau de pe masa de Craciun in comunism
Astazi in istorie

3 preparate care nu lipseau de pe masa de Craciun in comunism

today24 Dec. 2024
De ce nu trebuie sa speli rufele in ziua de Craciun? Superstitii care aduc ghinion in familie
Afla...

De ce nu trebuie sa speli rufele in ziua de Craciun? Superstitii care aduc ghinion in familie

today24 Dec. 2024
Friptura de Craciun? De ce nu e bine sa speli carnea de porc inainte de gatire pericolul pe care multi il ignora
Reteta zilei

Friptura de Craciun? De ce nu e bine sa speli carnea de porc inainte de gatire pericolul pe care multi il ignora

today24 Dec. 2024
Masa de Craciun gata intr-o ora. Cum sa gatesti friptura de porc care se topeste in gura sfaturi de la bucatarii profesionisti
Reteta zilei

Masa de Craciun gata intr-o ora. Cum sa gatesti friptura de porc care se topeste in gura sfaturi de la bucatarii profesionisti

today24 Dec. 2024
Reteta originala de salata de boeuf cum sa pregatesti cel mai iubit preparat de sarbatori
Reteta zilei

Reteta originala de salata de boeuf cum sa pregatesti cel mai iubit preparat de sarbatori

today23 Dec. 2024
De ce nu trebuie sa pleci din casa de Craciun? Superstitii care iti pot afecta norocul in noul an
Afla...

De ce nu trebuie sa pleci din casa de Craciun? Superstitii care iti pot afecta norocul in noul an

today23 Dec. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special de mai jos?
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cuRegulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

3 preparate care nu lipseau de pe masa de Craciun in comunism
Astazi in istorie

3 preparate care nu lipseau de pe masa de Craciun in comunism

today24 Dec. 2024
De ce nu trebuie sa speli rufele in ziua de Craciun? Superstitii care aduc ghinion in familie
Afla...

De ce nu trebuie sa speli rufele in ziua de Craciun? Superstitii care aduc ghinion in familie

today24 Dec. 2024
Friptura de Craciun? De ce nu e bine sa speli carnea de porc inainte de gatire pericolul pe care multi il ignora
Reteta zilei

Friptura de Craciun? De ce nu e bine sa speli carnea de porc inainte de gatire pericolul pe care multi il ignora

today24 Dec. 2024
Masa de Craciun gata intr-o ora. Cum sa gatesti friptura de porc care se topeste in gura sfaturi de la bucatarii profesionisti
Reteta zilei

Masa de Craciun gata intr-o ora. Cum sa gatesti friptura de porc care se topeste in gura sfaturi de la bucatarii profesionisti

today24 Dec. 2024

Aboneaza-te la
Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole
despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare,
Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT
Raportul Special
"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cu Regulamentului UE 679/2016
x