Cele mai periculoase alimente vara de pe rafturile supermarketurilor
fructe si legumesanatatealimente sanatoasevara
Fructele taiate si ambalate, puse la vanzare de marile lanturi de magazine sunt un adevarat pericol pentru sanatatea consumatorilor. Iata care este explicatia medicilor.
Fructele taiate si ambalate prezinta un risc ridicat de contaminare, din cauza faptului ca trec prin mai multe maini, si pot prezenta numeroase bacterii. Acestea pot afecta mai ales sanatatea copiilor si varstinicilor, care au un sistem imunitar mai slabit decat celalalte persoane.
Totodata, fructele taiate si ambalate isi pierd din proprietatile nutritive si se altereaza mult mai repede. Desi par tentante, fiind viu colorate si reci in vitrinele frigorifice frumos luminate ale magazinelor, aceste fructe nu reprezinta cea mai sanatoasa alegere.
Medicii recomanda populatiei sa cumpere fructe intregi, pe care sa le spele sub jetul de apa rece, si sa le felieze, dupa care sa le consume in siguranta. Doar alegandu-si produsele intregi, cumparatorii vor putea observa daca fructele prezinta semne de alterare, sau sunt proaspete.
Cand vrei sa mananci fructe, spala-le si consuma-le imediat deoarece vitaminele se distrug foarte repede prin simplul contact cu aerul. Consuma-le pe cat posibil si coaja.
Citeste si:
Daca FMI inchide robinetul, tara nu mai are banii de pensii si salarii. Sefa FMI avertizeaza europenii
Se stie faptul ca fructele si legumele nu pot fi tinute in conditii sigure, mai mult de 7 zile la frigider, iar in cazul fructelor prefeliate, acest termen nu poate fi verificat, iar produsele pot fi vandute dupa perioade indelungate. De asemenea, alimentele naturale nu trebuie spalate inainte de a fi bagate la rece pentru ca sunt mai expuse la riscul de a capta germeni si se vor strica mai rapid.
Cea mai frecventa greseala pe care o fac oamenii in timpul verii este legata de pepene. Probabil cel mai consumat fruct al anotimpului calduros, pepenele este adesea taiat, si pastrat la rece mult timp. Acest obicei face ca fructul sa isi piarda din proprietatile naturale, si sa capteze unii germeni, care pot fi inofensivi, dar pot provoca si afectiuni digestive destul de grave, in anumite situatii.
Pentru a nu va pune sanatatea in pericol, consumati fructe si legume proaspete, neambalate, si evitati sa le pastrati la rece zile indelungate.
Citeste si:
Guvernul respecta doar 13% dintre promisiunile facute. Restul e ghinion
Sursa foto: pexeles.com