Ce pesti au inotat in farfuriile romanilor in vara lui 2018
consum pesteconsum somonconsum pastravconsum macroualfredo seafoodbeneficii peste
Vanzarile de peste au inregistrat o crestere de 10%, in vara acestui an, in comparatie cu vara anului 2017, clasamentul consumului fiind dominat de macrou si somon, cu 50% din totalul vanzarilor.
Pe urmatoarele locuri, sunt pastravul, dorada si merluciul, cu aproximativ 20% din vanzari, din punct de vedere valoric. Raportat la cantitatile vandute, topul difera doar in ceea ce priveste locul secund, ocupat de pastrav, potrivit unui statistici a Alfredo Seafood.
Citeste si:
Restaurantele romanesti raman fara bucatari
Printre motive, se numara temperatura ridicata, care a avantajat dietele mai usoare si vacantele in tari unde predomina bucataria mediteraneeana, care au deschis apetitul romanilor pentru a incerca diferite retete odata intorsi acasa.
In ce priveste consumul de peste in perioadele caniculare, acesta este recomandat si de medici, deoarece este mai usor de digerat decat carnea de pui, porc sau vita.
De asemenea, carnea de peste are numerosi nutrienti, printre care acizii grasi esentiali Omega-3 si Omega-6, vitaminele A, B12, D si E, minerale ca potasiul, fierul, iodul, fosforul si seleniul, precum si foarte multe proteine.
Toate acestea ajuta organismul sa faca fata perioadelor cu temperaturi extreme.
Potrivit reprezentantilor Alfredo Seafood, macroul, somonul si pastravul au devenit soiurile de peste campioane in preferintele romanilor din considerente ce tin atat de cresterea preocuparii pentru o alimentatie sanatoasa, cat si de usurinta cu care se pot pregati produsele din gama Gata de Gatit, fie ca sunt intregi sau gata filetate.