Capitanul Gurmand: Pulpe de curcan cu garnitura de varza si sos special

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Capitanul Gurmand: Pulpe de curcan cu garnitura de varza si sos special Capitanul Gurmand: Pulpe de curcan cu garnitura de varza si sos special
de Manager.ro la 10 Ian. 2011 Exclusiv
Urmareste-ne pe Google News
curcanvarzavinmierecapitanul gurmandretete

Reteta de curcan pe care v-o propun in continuare este delicioasa in orice anotimp, sanatoasa, nutritiva si potrivita inclusiv pentru ocazii speciale. Ingrediente (pentru 4 persoane, 2 gurmanzi sau un mancau):

-         4 pulpe superioare de curcan (de preferinta ecologic). Daca nu aveti incredere in calitatea si prospetimea carnii, puteti vana curcanii (cu sau fara acordul proprietarului), sau ii puteti provoca la duel. Atentie insa, abordati-i pe rand si nu-i subestimati;
-         o varza rosie, mai mare (sau 2 mai mici);
-         ulei;
-         piper alb macinat, chimen macinat si sare, dupa gust.
 
Pentru sosul special: vin rosu astringent (o jumatate de pahar - cea plina!), miere (poliflora, 2 linguri pline sa dea pe laturi), suc de rosii (un pahar si jumatate), ardei iute (atata cat sa-l puteti totusi prinde) tocat fin, cuisoare macinate (doar un praf), 5 cepe medii, putin ulei.
 
Mod de preparare:
Puneti pulpele dezosate de curcan sa fiarba (de nervi) in apa cu putina sare. Fierbeti-le cam 10 minute.
Intre timp, taiati varza si puneti-i sare pe rana (adica sarati-o si lasati-o 20 de minute sa se moaie). Puneti varza cu ulei intr-un vas (de preferinta ceaun) pentru cuptor, adaugand pulpele de curcan, piperul si chimenul. Dati vasul (cu capac) la cuptor, la foc mediu.
 
Pregatirea sosului:
Caliti ceapa, taiata solzisori, cu putin ulei si una din cele 2 linguri de miere. Cand este aurie, adaugati jumatate din cantitatea de vin si din cea de suc de rosii (rezulta, in urma calculelor, 1/4 pahar, respectiv ¾ pahar) si lasati putin sa fiarba.
Amestecati sosul preparat termic cu restul de miere, vin si suc de rosii, adaugand ardeiul iute si praful de cuisoare. Omogenizati bine.
 
Ponturi:
Nu rasturnati sosul peste pulpele cu varza. Combinati-le doar in farfurii, servind mancarea calda. Tineti sosul ramas la frigider si nu-l reincalziti. Sosul are un gust savuros si unic, datorita mixului de ingrediente si amestecului fiert-crud. Este, pe deasupra, foarte sanatos, deoarece contine si ingrediente crude. Fiind perisabil, va recomand sa-l consumati in maximum 24 de ore (de la ultimatum).
 
Pofta buna!

Capitanul Gurmand
 

Ultimele NOUTATI

Masa de Craciun,
Life Style

Masa de Craciun, "pe saracie". Romanii sunt nevoiti sa cumpere la suta de grame de Sarbatori

today26 Dec. 2024
Mos Craciun a saracit! Putini mai primesc cadouri de lux sub brad
Life Style

Mos Craciun a saracit! Putini mai primesc cadouri de lux sub brad

today25 Dec. 2024
3 preparate care nu lipseau de pe masa de Craciun in comunism
Astazi in istorie

3 preparate care nu lipseau de pe masa de Craciun in comunism

today24 Dec. 2024
De ce nu trebuie sa speli rufele in ziua de Craciun? Superstitii care aduc ghinion in familie
Afla...

De ce nu trebuie sa speli rufele in ziua de Craciun? Superstitii care aduc ghinion in familie

today24 Dec. 2024
Friptura de Craciun? De ce nu e bine sa speli carnea de porc inainte de gatire pericolul pe care multi il ignora
Reteta zilei

Friptura de Craciun? De ce nu e bine sa speli carnea de porc inainte de gatire pericolul pe care multi il ignora

today24 Dec. 2024
Masa de Craciun gata intr-o ora. Cum sa gatesti friptura de porc care se topeste in gura sfaturi de la bucatarii profesionisti
Reteta zilei

Masa de Craciun gata intr-o ora. Cum sa gatesti friptura de porc care se topeste in gura sfaturi de la bucatarii profesionisti

today24 Dec. 2024
Reteta originala de salata de boeuf cum sa pregatesti cel mai iubit preparat de sarbatori
Reteta zilei

Reteta originala de salata de boeuf cum sa pregatesti cel mai iubit preparat de sarbatori

today23 Dec. 2024
De ce nu trebuie sa pleci din casa de Craciun? Superstitii care iti pot afecta norocul in noul an
Afla...

De ce nu trebuie sa pleci din casa de Craciun? Superstitii care iti pot afecta norocul in noul an

today23 Dec. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special de mai jos?
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cuRegulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

3 preparate care nu lipseau de pe masa de Craciun in comunism
Astazi in istorie

3 preparate care nu lipseau de pe masa de Craciun in comunism

today24 Dec. 2024
De ce nu trebuie sa speli rufele in ziua de Craciun? Superstitii care aduc ghinion in familie
Afla...

De ce nu trebuie sa speli rufele in ziua de Craciun? Superstitii care aduc ghinion in familie

today24 Dec. 2024
Friptura de Craciun? De ce nu e bine sa speli carnea de porc inainte de gatire pericolul pe care multi il ignora
Reteta zilei

Friptura de Craciun? De ce nu e bine sa speli carnea de porc inainte de gatire pericolul pe care multi il ignora

today24 Dec. 2024
Masa de Craciun gata intr-o ora. Cum sa gatesti friptura de porc care se topeste in gura sfaturi de la bucatarii profesionisti
Reteta zilei

Masa de Craciun gata intr-o ora. Cum sa gatesti friptura de porc care se topeste in gura sfaturi de la bucatarii profesionisti

today24 Dec. 2024

Aboneaza-te la
Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole
despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare,
Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT
Raportul Special
"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cu Regulamentului UE 679/2016
x