Bei multa cafea? Iata cum se va transforma organismul tau pe termen lung, dupa trei cani baute zilnic
beneficii consum cafeacafea
Pentru multi dintre noi, cafeaua reprezinta cu adevarat ceasul desteptator. Practic, daca micul dejun e adesea omis din programul de dimineata, fara cafea, toata ziua e compromisa.
Insa, pe langa faptul ca are darul de a ne destepta brusc, cafeaua are si o multime de alte beneficii pentru organism, ajungand chiar sa previna decesul prematur, spun oamenii de stiinta.
Dar sa le luam pe rand.
Practic, ar fi ideal sa consumam, spun cercetatorii, in jur de trei cani de cafea zilnic, pentru a ne bucura din plin de beneficiile acestui aliment miraculos. Mai mult decat atat, cercetatorii sustin ca nu e nevoie sa alegi cafea de un anumit tip.
Totusi, se recomanda sa nu abuzam de consumul de cafea. Dupa cum stim, orice exces este daunator. Prin urmare, pe la cel mult 400 de mililitri de cafea pe zi, ar trebui sa ne oprim.
Potrivit rezultatelor cercetarii, oamenii care au consumat o cantitate moderata, sau trei cani de cafea pe zi, au avut un risc redus de deces cauzat de boli cardiovasculare, comparativ cu persoanele care nu au consumat cafea.
Rezultatele par sa se potriveasca cu un studiu, din 2015, conform caruia consumul a trei pana la cinci cani de cafea pe zi reduce riscul de deces prematur cu pana la 15%, prin comparatie cu riscul asociat persoanelor care nu consuma cafea.
Beneficiile cafelei pentru organismul uman nu se opresc aici. Este foarte utila si daca vrei sa vezi rezultate ale antremantelor fizice. Se pare ca, daca bei cafea in cantitate moderata inainte de antrenamentele fizice, vei reusi sa arzi o cantitate mai mare de grasimi.
Exista beneficii si dedicate exclusiv barbatilor, evidentiate intr-un alt studiu din 2015, care a scos la iveala ca persoanele consumatoare de cafea erau mai putin expuse riscului dezvoltarii disfunctiilor erectile.
Totodata, cafeaua e benefica si pentru functiile cerebrale. Aportul regulat de cofeina are impact asupra substantei cenusii dintr-o regiune a creierului responsabila cu memoria, mai spun oamenii de stiinta.
De asemenea, potrivit cercetarilor, consumul de cofeina nu a afectat calitatea somnului sau memoria, dar s-a observat ca efectele au fost tranzitorii. Un studiu anterior, pe soareci, a aratat ca acestia au gestionat mai bine stresul dupa consumul de cofeina si au obtinut un scor mai bun in sarcinile de memorie, decat cei care au baut apa obisnuita.