10 alimente care nu trebuiesc tinute in plastic
plasticfrigiderbacteriiciuperciintestinstomactupperwarecuisineaz.fr
Conform site-ului CuisineAZ.fr, exista alimente care nu ar trebui conservate in plastic, cand sunt puse in frigider. Isi pot pierde calitatile nutritionale, gustul, si se pot contamina cu bacterii si ciuperci daunatoare intestinului si stomacului
Ce ne mai invata inteligentul si pragmaticul site CuisineAZ.fr , astazi, 25.10.2017 ?
Pe mine, cel putin, ma invatat un dezvat : sa nu mai tin anumite tipuri de alimente, in frigider, in cutii sau pungi de plastic . Care sunt ele ?
1 – Branza
Daca pui branza in cutii de plastic favorizezi crearea de ciuperci si de bacterii pe branza . Si s-ar putea sa te doara stomacul si intestinele. Fie lasi branza intr-un vas de ceramica, fie o pui intr-o cutie de carton. De exemplu minunata branza romaneasca “Nasal” este bine s-o lasi in cutia ei de carton. La fel si branza topita.
2 – Salata verde
Daca tocmai ai preparat si ai asezonat o salata asortata, care include salata verde, nu o pune in vas de plastic. Ea isi pierde rapid prospetimea, si nu va mai fi crocanta. In plus ,ii scade calitatea nutritionala si gustul se strica.
3 – Produsele lactate
Nu este bine sa tii produsele lactate in vase de plastic. Alege sa le pui in vase de aluminiu sau ceramica. Schimbarea de temperatura favorizeaza proliferarea de bacterii daca le tii in plastic.
4 – Legumele
Ca si in cazul salatei, legumele pot sa nu mai fie crocante si proaspete daca le tii in plastic.
5 – Ouale
Fie ca sunt proaspete, fierte sau amestecate in maioneza , ouale tinute in plastic favorizeaza aparitia Salmonelei sau a bacteriei Escherichia coli, dusmani ai intestinului.
6 – Carnea
Daca tii carnea proaspata in plastic ii schimbi gustul, textura si calitatile nutritionale
7 – Supa
Daca ai facut o mare cantitate de supa poti s-o tii intr-un Tupperware , dar o pui acolo numai dupa ce s-a racit . Abia apoi o plasezi in frigider. Acelasi lucru este valabil si in legatura cu bauturile calde : ceai, cafea. Trebuie sa astepti sa se raceasca inainte de a le pune in frigider daca vrei sa nu se contamineze sau sa prolifereze bacteriile.
8 – Fructele
Daca vrei ca fructele sa nu se fleceasca si sa-si piarda toate calitatile nutritionale si vitaminele, nu le tine in plastic. Prefera un vas de sticla
9 – Somonul afumat
Este bine sa-l conservi in frigider, invelit in folie de aluminiu si nu in plastic. De obicei, cand il cumperi, este deja pus in plastic. Scoate-l de-acolo si pune-l in folie de aluminiu. Asa, il pastrezi proaspat si eviti riscul de a se dezvolta bacterii.
10 – Mancarurile cu sos
In general, toate mancarurile cu sos nu ar trebui conservate in plastic. Cel mai rau este daca sosurile sunt pe baza de maioneza sau de lapte. Gustul se va altera rapid.
Par fleacuri dar ar fi bine sa tinem cont de ele. Viata buna se compune din mici detalii bine gandite.