In medicina tailandeza traditionala exista o combinatie de influente preluate din cultura chineza, indiana si din sud-estul Asiei, dar creditul major in dezvoltarea medicinei Thai este acordat lui Shivago. Cea mai mare parte a istoriei scrise a masajului thailandez a fost pierduta in 1767, in timpul atacului birmanez din Ayutthia. Au existat insa cateva inscrisuri in piatra care au supravietuit in Sala Moh Nuat, un pavilion de masaj din Bangkok. Dupa cel de-al doilea razboi mondial Thailanda a devenit o destinatie turistica populara, ceea ce a facut din masajele thailandeze o tehnica cunoscuta in intreaga lume. Masajul Thai a ajuns si in Romania dupa 1990.
Masajul Thai este una din cele patru ramuri ale medicinii traditionale thailandeze. Este o tehnica de vindecare care implica un masaj profund care se face pe o saltea ferma pusa pe covor sau direct pe podea. Un masaj Thai corect (detalii aici) este o procedura terapeutica care asigura relaxare si restabileste circulatia sanguina sanatoasa, trateaza blocajele energetice, organele slabe, disfunctionale, durerile, alunga stresul si tensiunea, mareste flexibilitatea si ajuta la alinierea posturala a corpului.
Masajul thailandez difera de masajul traditional pentru ca utilizeaza stimularea sistemului de linii energetice ale corpului, cunoscut sub numele de "linii Sen". Exista o teorie fundamentala in medicina tailandeza care spune ca exista peste 72.000 de linii Sen (numite si linii energetice) care aliniaza cadrul corpului fizic. Lanile Sen corespund medicinei chinezesti pentru acupunctura si sunt comune si practicilor medicale antice din Ayurveda. Masajele thailandeze au fost si inca sunt utilizate impreuna cu alte medicamente traditionale.
Costul unui masaj thailandez depinde intotdeauna de tara si de locul unde este facut. De exemplu, intr-o sedinta de masaj thai in Londra, clientii au parte de o ora de masaj thailandez pentru 80£ (aproximativ 450 lei). In Romania se poate beneficia de acelasi masaj la un pret de trei ori mai mic. Masajele de la enjoybali.ro sunt incredibile, exact ca cele facute in Thailanda. O sesiune dureaza de obicei o ora sau chiar mai mult si masajul intinde intregul corp.
In timpul masajului corpul este tras, intinsi si scuturat de mainile terapeutului. Ca o curiozitate, masajul Thai poate include tragerea degetelor de la picioare, a degetelor de la maini si a urechilor. Masajul thailandez se potriveste pentru toata lumea, deoarece sesiunile sunt personalizate pentru fiecare persoana, in functie de tipul si de varsta corpului.
Maseurii Thai se vor folosi de fiecare parte a corpului lor pentru a face acest lucru, inclusiv de degete, coate si genunchi. Aceasta abordare este complet diferita fata de masajele pe care le cunoastem si cu care suntem obisnuiti. Intr-un masaj thai lipseste sunteti framantarea, iar masajele thailandeze nu sunt cu siguranta blande. Este important de retinut ca uneori masajele thailandeze se pot resimti ca niste experiente usor dureroase. De obicei, maseurul ii modifica intensitatea in functie de varsta persoanei. Este cunoscut faptul ca efortul depus de un maseur sau maseuza care ofera un masaj Thai este pur si simplu epuizant.
Masajele thailandeze sau multe beneficii evidente. Pentru inceput, dupa o sedinta de masaj oamenii se simte extrem de bine, pentru ca se elimina stresul si tensiunea din articulatii si din muschi.
Unele studii sustin beneficii surprinzatoare pe care aceste masaje le pot avea. Un studiu din Thailanda sugereaza ca masajul traditional Thai poate fi folosit cu succes ca terapie complementara pentru copiii care sunt diagnosticati cu autism.
Un alt studiu afirma ca pacientii care sufera de dureri de spate asociate cu punctele de declansare miofasciala (sindromul miofascial dureros) ar trebui sa ia in considerare masajele thailandeze ca tratament alternativ primar de ingrijire pentru diminuarea durerilor cronice.
Ultimele NOUTATI
Ne-ar placea ca Romania sa fie reprezentata de Calin Georgescu pe plan international?
Cum sa faci cozonaci pufosi de fiecare data secretul pe care bunica nu ti l-a spus
De ce nu trebuie sa-ti fie frica de un credit de nevoi personale. Ghid pentru incepatori
Partenerii nostri
Adaosuri variabile la salariu. Se vor inregistra in Revisal?
INS: Pensia medie lunara a crescut cu 6,4% in trimestrul III, ajugand la 2.582 lei
Angajarea persoanelor cu handicap. MASURI incepand cu luna ianuarie 2025
Casare partiala mijloc fix: Studiu de caz privind tratamentul contabil si fiscal
Declaratia unica: Din 2025, avem un Formular inteligent pentru Declaratia 212
Nivelul normelor anuale de venit corespunzatoare unei camere de inchiriat pentru anul 2025
Te-ar putea interesa si