“Suntem ceea ce facem in mod repetat!”. Nu numai ca ai auzit si tu de multe ori aceasta expresie, insa cel mai probabil stii deja ca succesul in viata depinde intr-o mare masura si de obiceiurile pe care le ai. Nu de putine ori te-ai regasit probabil in situatia de a iti dori sa implementezi un obicei nou in viata ta si de a nu reusi. In primul si primul rand, trebuie sa constientizezi ca instalarea unui obicei nou are in spate un intreg proces, proces care este de durata in cele mai multe cazuri.
Asadar, inainte de toate, ai nevoie de rabdare si de disciplina daca iti doresti sa adopti un nou obicei in viata ta. Exista insa cativa pasi pe care ar fi recomandat sa ii urmezi atunci cand iti propui sa implementezi un obicei sanatos care sa iti schimbe viata!
Inainte de toate este important ca tu sa stii clar care este obiceiul pe care doresti sa il adopti. Ai nevoie de un obiectiv clar in minte, asa ca ar fi bine sa nu te gandesti doar ca iti doresti sa alergi mai mult, spre exemplu. In schimb, gandeste-te ca vrei “sa alergi in fiecare zi cinci kilometri”. In felul acesta te vei trezi in fiecare dimineata cu gandul ca trebuie sa alergi cei cinci kilometri.
Potrivit specialistilor, nu este de ajuns sa stii care este obiceiul pe care vrei sa il adopti, fiind recomandat sa ai in minte si un plan clar de actiune. Ramanand la acelasi exemplu pe care l-am dat in randurile anterioare, nu te gandi numai ca trebuie sa alergi cinci kilometri in fiecare zi. In schimb, gandeste-te ca “in fiecare dimineata, inainte de a te duce la birou, vei iesi in parc si vei alerga cinci kilometri”.
Implementarea unui nou obicei in viata ta nu trebuie sa fie un proces care sa iti strice ziua. Incearca mereu sa vezi partea distractiva a lucrurilor si sa faci in asa fel incat sa te simti bine in timp ce faci lucrurile pe care trebuie sa le faci. Ramanand la exemplul nostru, nu mereu vei avea chef sa iesi alergat de unul singur. Ai putea face lucrurile insa mult mai distractive daca ai iesi cu niste prieteni in fiecare zi la alergat!
Creierul uman este construit de asa natura incat sa stie cand e momentul sa se rasplateasca. Atunci cand ai finalizat un lucru pe care trebuia sa il faci, creierul va secreta dopamina, aceasta fiind echivalentul placerii, al invatarii si al motivatiei.
Sentimentul pe care il vei avea atunci cand vei face ceva ce iti doresti sa faci te va motiva sa incerci din nou si din nou, astfel fiind facilitat procesul de implementare a unui obicei nou.
Oamenii ce te inconjoara zi de zi iti vor influenta viata intr-o oarecare masura, asa ca atentie la cei pe care ii tii alaturi. Gaseste-ti prieteni care sa aiba valori si obiceiuri similare cu ale tale, fiind mult mai usor in acest fel sa iti pastrezi motivatia de a iti indeplini obiectivele setate!
Citeste si: Simti ca nimic nu-ti merge bine in viata? Cum te poate ajuta Legea Atractiei
Ultimele NOUTATI
Ghidul soferului pregatit. Cum sa iti repari singur un furtun de radiatoare spart: pasi simpli pentru reparatii urgente
Avertismentul unui mare economist pentru romani, in 2025: 40 de lei tichetul de masa nu mai e suficient pentru angajati, puterea de cumparare scade
Partenerii nostri
Ce responsabilitati are un responsabil cu egalitatea de sanse si tratament, in cadrul unei companii?
Raportarea locurilor de munca vacante - PROCEDURA
Premierul Marcel Ciolacu: salariu minim brut de 4.050 lei, incepand cu 1 ianuarie 2025
Cum se declara veniturile obtinute de persoane fizice din tranzactii comerciale/postari pe internet
Cesiunea de creanta explicata pentru contabili: Aspecte legale si exemplu practic
Te-ar putea interesa si