Pentru a te putea bucura de bijuteriile tale pentru o perioada cat mai lunga de timp, trebuie sa oferi o atentie sporita ingrijirii si curatarii acestora.
Un metal pretios trebuie atent ingrijit, pentru a-si pastra cat mai mult timp stralucirea care il defineste. Din randurile de mai jos, vei afla cum iti poti curata eficient bijuteriile din metale pretioase. Indiferent ca ai o colectie de accesorii din aur, argint sau platina, de acum vei sti cum sa le ingrijesti corespunzator.
Pentru ca metalele pretioase sa isi pastreze frumusetea initiala si stralucirea, care atrag toate privirile, este necesara o ingrijire corespunzatoare, periodica. Aceasta se poate face si la specialisti, insa nu este o atat de mare provocare, in cazul in care doresti sa o faci acasa.
In timp, orice bijuterie se poate murdari, deteriora, isi poate pierde stralucirea si se poate matui, aspecte pe care nu le doreste nimeni. Din acest motiv, este necesara o ingrijire corespunzatoare, care sa le redea aspectul initial.
Fie ca detii cercei aur sau inele impresionante, fie un colier masiv ori bratari, este necesar sa ai mereu grija de toate bijuteriile pe care le ai, indiferent de frecventa cu care le porti. Bijuteriile au nevoie de o ingrijire periodica, desi sunt tinute doar in cutie.
Aurul este un metal nobil, pretios, la mare cautare, si necesita o grija corespunzatoare. Din fericire, acest metal nu oxideaza, si poate fi curatat foarte usor, doar cu o solutie preparata din apa si sapun.
Lasa bijuteriile in aceasta solutie pentru cateva minute, iar apoi, cu ajutorul unei periute cu dintii moi, indeparteaza murdaria de pe toata suprafata. Aceasta solutie blanda are puterea de a degresa si de a indeparta murdaria care ar putea sa ia din luciu. Clateste, apoi, bijuteriile cu apa curata, calduta, si usuca-le intr-o carpa moale.
Periodic, poti folosi un material special pentru netezire, pe care il gasesti in orice magazin de specialitate, care va oferi bijuteriei luciul natural.
Fereste-te intotdeauna de substantele chimice puternice, atunci cand porti bijuterii din aur. Acestea ar putea sa afecteze semnificativ accesoriul, lasandu-l fara luciu.
Deoarece argintul are tendinta de a oxida, acesta necesita o ingrijire mai atenta. In primul rand, aceste tipuri de bijuterii trebuie sa fie depozitate intr-un loc ferit de aer, cum ar fi pungutele din plastic, care se inchid ermetic, pentru a evita formarea peliculei negre, specifice oxidarii.
Pentru intretinerea bijuteriilor de argint, poti folosi atat o solutie preparata acasa, din apa si bicarbonat de sodiu, cat si solutii mai eficiente si mai puternice, pe care le gasesti in comert.
Foloseste o periuta, pentru a indeparta cat mai bine pelicula neagra de pe bijuterii, si nu uita sa le depozitezi mereu doar in medii potrivite.
Platina este un metal extrem de rezistent si durabil. Insa aceasta isi poate pierde din stralucire in timp, din cauza acumularii de grasimi si de murdarie.
Bijuteriile din platina pot fi curatate extrem de usor, cu ajutorul unei solutii preparate din apa si sapun. Lasa bijuteriile cateva minute in acest amestec, apoi curata-le usor, cu o perie moale. Vei observa ca vor deveni imediat mult mai stralucitoare.
Bijuteriile din aur, argint sau platina nu sunt doar simple accesorii, ci si amintiri pretioase. Acestea ti-au fost alaturi in cele mai frumoase momente, au fost achizitionate cu anumite scopuri sau primite cadou de la cele mai dragi persoane.
Astfel, aceste bijuterii merita sa aiba parte de un tratament special, de o ingrijire corespunzatoare, dar si de o depozitare potrivita, conform specificatiilor producatorului.
Bijuteriile din argint ar trebui sa fie depozitate in cutii de bijuterii din material textil sau in pungi de plastic, inchise ermetic. Astfel, aerul nu va patrunde in interiorul pungii, iar argintul nu va mai oxida.
Bijuteriile din aur sau platina pot fi depozitate in acelasi tip de cutie, din material neabraziv. Pentru acestea nu este nevoie de inchidere ermetica, deoarece nu sunt supuse oxidarii.
Daca detii astfel de simboluri ale iubirii, investitii financiare semnificative sau mosteniri de familie, tine cont de toate sfaturile de mai sus si ai grija de ceea ce iubesti. Curata intotdeauna bijuteriile corespunzator, depoziteaza-le in cele mai bune conditii si apreciaza-le asa cum merita.
Sursa foto: Shutterstock
Ultimele NOUTATI
Sfatul unui consultant financiar: cand luati un credit, puneti raul inainte. Veti putea sustine rata peste 15 ani daca va imbolnaviti?
Ce isi doresc angajatii romani de la cariera, dupa 45 de ani. Date surprizatoare de pe piata muncii
Harta antreprenoriatului romanesc: cum s-au dezvoltat firmele noastre in ultimii 15 ani?
Partenerii nostri
Desfiintarea unor locuri de munca. Procedura si documentatie, explicate de specialisti
Cadouri in bani sau tichete CADOU cu ocazia Craciunului - PROCEDURA
Facilitati fiscale reglementate de O.U.G. nr. 107/2024 (anulare accesorii si debite principale)
Untold SRL, amendata cu 15.000 EURO pentru nerespectarea GDPR: ce au descoperit autoritatile
Desfiintarea locului de munca: ce probleme pot aparea. MODEL decizie concediere
Top 15 greseli in Telemunca pentru care angajatorii pot fi amendati: studii de caz