In conditiile izolarii impuse de pandemie foarte multi oameni si-au gasit refugiul in jocurile video
Din pricina restrictiilor impuse de pandemie, anul 2020 a fost unul dificil atat pentru oameni cat si pentru cele mai multe dintre activitatile economice. Una dintre industriile care a izbutit sa incheie in crestere anul pandemiei este cea a jocurilor video. Pentru Nintendo, Sony si Microsoft, anul 2020 a fost un an record.
Aflati in carantina, milioane de oameni si-au gasit un refugiu in jocurile pe calculator.
Conform unui studiu efectuat de compania de consultanta si cercetare IDC, anul trecut veniturile realizate de industria video le-au depasit pe cele ale industriei de cinema si sport luate laolalta.
IDC a estimat ca, la nivelul anului trecut, industria globala a jocurilor video a realizat venituri de 180 de miliarde de dolari, o cifra superioara veniturilor obtinute, impreuna, de cinema si din activitatile sportive.
Conform studiului citat, in Statele Unite, de pilda, 80% din persoanele chestionate au spus ca au jucat jocuri video pe parcursul anului trecut.
La nivel global, cea mai mare crestere a numarului utilizatorilor de jocuri video s-a inregistrat in randul persoanelor din categoria de varsta 35-54 de ani, deci in randul adultilor.
In 2020, timpul dedicat jocurilor video a crescut, in randul persoanelor din categoria de varsta 45-54 de ani, cu nu mai putin de 60%.
Cresterea timpului dedicat jocurilor video a avut drept consecinta si o crestere a cheltuielilor pentru achizitionarea acestora.
Astfel, anul trecut, persoanle din categoria de varsta 45-54 ani au cheltuit pentru acest tip de petrecere a timpului cu 76% mai mult decat in 2019.
Cresterea apetitului pentru jocurile video a fost stimulata atat de lansarea unor noi console: PlayStation 5 (Sony) si Xbox Series X (Microsoft), cat si de aparitia unor jocuri care s-au bucurat de un mare succes.
Noua serie a jocului "Animal Crossing" ("New Horizons") produs de Nintendo a fost lansat la 20 martie 2020 (la inceputul declararii pandemiei) si a fost vanduta, pana la 30 septembrie, in intreaga lume, in 26 de milioane de exemplare (cele mai mari vanzari ale unui joc video in anul de referinta).
In conditiile izolarii impuse de pandemie, migratia oamenilor catre realitatea virtuala este de inteles.
Ramane de vazut, insa, cati dintre cei care si-au gasit refugiul in jocurile video vor reveni in lumea reala dupa ce pandemia va fi luat sfarsit.
Sursa foto: pexels.com