Gestioneaza stresul ca un profesionist - 7 sfaturi simple
suplimente alimentarestresgestionare stres
Stresul te face sa te simti frustrat si iritabil? In momentul in care stresul iti afecteaza calitatea vietii, e cazul sa intervii. Iata cateva metode simple ca sa iti gestionezi perioadele stresante ca un profesionist.
1. Foloseste intelept puterea naturii
Un supliment alimentar de tipul
Stresclin, cu ingrediente exclusiv naturale, vegetale, care sustine functia cognitiva, imbunatateste memoria, usureaza starile de anxietate, amelioreaza simptomele depresiei si elimina tensiunea psihica este un adjuvant de pret atunci cand vine vorba despre o perioada deosebit de dificila din viata ta.
Chiar daca nu trateaza cauzele stresului, un astfel de supliment alimentar te ajuta sa depasesti perioadele de criza si iti ofera timpul si energia necesare pentru a implementa alte schimbari ale stilului de viata.
Alege un produs naturist si verifica sa nu iti afecteze abilitatea de a conduce autovehicule; medicul este in masura sa iti spuna care sunt variantele comerciale cu care a inregistrat cele mai bune rezultate.
2. Alege un stil de viata activ
Orice forma de activitate fizica poate actiona ca un ameliorator de stres. Nu e nevoie sa fii sportiv profesionist sau sa ai o conditie fizica excelenta pentru asta; e suficient sa iti pui corpul in miscare.
Activitatea fizica incurajeaza sinteza endorfinelor si a altor mediatori chimici responsabili pentru starea generala de bine a organismului. Sportul iti ajuta mintea sa se concentreze asupra miscarilor corpului, in loc sa se invarta in cerc in jurul problemelor cotidiene, ajutand ca momentele dificile sa se estompeze.
Nu e obligatoriu sa mergi la sala ca sa obtii rezultate. Poti sa alegi mersul pe jos, alergatul, munca in gradina, curatarea casei, mersul cu bicicleta, inotul, ridicarea de greutati sau orice alta activitate fizica.
3. Ofera-i corpului nutrientii de care are nevoie
O alimentatie sanatoasa este un capitol important atunci cand vine vorba despre grija pe care o acorzi propriului organism. Consuma cat mai multe fructe si legume, cereale integrale, nuci si seminte, peste si redu aportul de calorii goale si carbohidrati simpli.
4. Evita obiceiurile nesanatoase
Unele persoane se relaxeaza la o ceasca de… cafea. Altele opteaza pentru consumul de alcool. Fumatul, mancatul compulsiv, folosirea substantelor ilegale sunt cateva alte metode prin care oamenii aleg sa amelioreze impactul stresului cotidian.
Aceste obiceiuri se pot dovedi daunatoare pentru sanatate si iti vor agrava si mai mult starea generala, odata ce efectul lor trece. In loc sa folosesti asemenea „pansamente” cu impact negativ pe termen lung, incearca sa implementezi, pe rand, obiceiuri sanatoase.
5. Mediteaza
In timpul meditatiei, atentia se concentreaza asupra momentului prezent, iar suvoiul de ganduri care te copleseste in mod normal se linisteste. Meditatia insufla o stare de calm, pace si echilibru, care contribuie nu numai la sanatatea mintala, ci si la imbunatatirea starii generale de sanatate.
Exista o multime de tehnici de meditatie, cele ghidate, vizualizari si asa mai departe, unele dintre ele putand fi practicate oricand, oriunde. De pilda, controlarea respiratiei si respiratul profund pot fi folosite pe strada, la lucru sau in sala de asteptare.
6. Razi mai mult
Simtul umorului nu te poate vindeca, dar cu siguranta imbunatateste starea generala. Si stii ce e curios? Daca faci un efort sa razi chiar si atunci cand esti morocanos, in curand vei observa ca iti vine sa razi mai des si mai sincer.
Rasul diminueaza povara mentala a stresului si determina schimbari pozitive in organism. Rasul ajuta la gestionarea raspunsului corpului uman la stres. Citeste bancuri, spune bancuri, uita-te la o comedie, iesi in oras cu prieteni amuzanti - solutii de gasesc!
7. Tine un jurnal
Atunci cand iti notezi, undeva, gandurile si emotiile, alegi sa le eliberezi, in loc sa le acumulezi in interiorul tau si sa incerci sa le reprimi. Nu trebuie sa anticipezi ce anume vei scrie, pur si simplu lasa lucrurile sa curga natural. Scrie orice iti trece prin cap. Nu e nevoie ca altcineva sa citeasca ce ai scris, asadar gramatica si ortografia nu prea conteaza.
Poti scrie pe hartie sau pe calculator. Poti pastra ceea ce ai scris sau poti arunca - nu are nici o importanta. Scrisul, in sine, are efect eliberator.
Stresul e parte a vietii noastre si contribuie la evolutie. Stresul negestionat, insa, are o multime de efecte nocive, asadar e important sa stii sa ai grija de tine!
Sursa foto: Shutterstock