Ce gust are un ulei de masline autentic si de unde poti sa-l cumperi? De la AlimenteAcasa.ro!
Mult ulei de masline din comerti e fake - stiai asta? Afla ce gust trebuie sa aiba si de ce sa te feresti. Mai multe detalii aici despre acest subiect!
Din ce in ce mai multi romani prefera uleiul de masline in favoarea clasicului ulei de floarea-soarelui, desi amandoua sunt folosite in scopuri diferite. Totusi, inainte de a intra in subiectul “asa da, asa nu”, trebuie sa vorbim despre
ulei masline: ce gust are, cum identifici unul de calitate si de ce gusturi sa te feresti!
Cum trebuie sa fie gustul uleiului atunci cand il cumperi? Cum trebuie sa arate sticla?
Atunci cand intri in raionul uleiurilor din orice magazin, probabil ai observat ca aproape tot uleiul de masline este imbuteliat in sticle de sticla, cat mai inchise la culoare. Acest lucru nu e o coincidenta, avand in vedere ca lumina poate afecta gustul uleiului. Asadar, un bun indicator din start este ambalajul - desigur, daca uleiul de masline este amestecat cu alte arome, atunci ambalajele sunt destul de diferite. Totusi, trebuie sa ai grija: multe uleiuri din supermakerturi sunt “indoite” cu alte uleiuri, astfel incat sa iasa o cantitate cat mai mare de produs.
In magazinul online
AlimenteAcasa.ro, vei gasi ulei de masline de la mama lui de acasa, din Italia, importat pentru ca tu sa te bucuri de ceva autentic si sanatos. Vei gasi uleiuri de masline extravirgine de prima presa, presate la rece.
Cat despre gust, el poate diferi, in functie de maslina din care este confectionat. Poate fi usor fructat, picant / astrigent, usor amarui si desigur, uleios. El nu trebuie sa aiba gust ranced, metalic sau mucegait. Daca ai posibilitatea, degusta uleiul inainte sa-l cumperi. Cei care activeaza in sectorul HoReCa si sunt din Bucuresti si Ilfov se vor bucura sa afle ca au posibilitatea de a beneficia de degustari personalizate la AlimenteAcasa.ro!
Asa da, asa nu: cum se foloseste uleiul de masline
De regula, uleiul de masline nu se foloseste la prajeli. Daca doresti sa-l folosesti pentru a rumeni ceva la temperatura mica, cum ar fi legumele, atunci uleiul de masline poate fi folosit. Desigur, daca vorbim de deep fried food, cum ar fi cartofii pai, atunci mai degraba ramai la uleiul de floarea-soarelui.
Nu-ti spunem acest lucru pentru a te impiedica sa folosesti uleiul de masline doar pentru ca, ci din cauza ca devine nesanatos odata ce se arde - iar temperatura lui de ardere este una mult mai mica fata de uleiurile conventionale pentru prajire (floarea-soarelui, arahide, palmier etc.) In plus, nici gustul uleiului de masline ars nu este unul placut, fiind destul de inecacios si pamantiu.
Il poti folosi astfel:
-
La salate (in dressing sau peste legume)
-
Pe paine prajita / bruschete
-
In cuptor
-
La rumenirea pestelui sau a legumelor trase la tigaie
-
In hummus
-
In marinade
-
Peste legume la gratar
-
Ca atare!
Te invitam sa descoperi gama de uleiuri de masline din magazinul online AlimenteAcasa.ro si sa te aprovizionezi atat pentru camara ta, cat si pentru un local.
Contact:
contact@alimenteacasa.ro
Sursa foto: alimenteacasa.ro