Cei mai multi dintre tinerii din generatia Z isi doresc sa devina antreprenori, acestia fiind atrasi de oportunitatea de a fi independenti si de a deveni proprii lor sefi si de sansa de a isi transpune ideile in realitate. Potrivit unui studiu realizat de Academia de Studii Economice in aceasta vara, circa 85% dintre tinerii chestionati au afirmat ca isi propun sa devina antreprenori. Tinerii ce au participat la acest studiu au varste cuprinse intre 18 si 30 de ani.
Educatia este importanta pentru fiecare dintre acesti tineri fara doar si poate, insa realitatea ne arata ca exista povesti de succes si in randul celor care au ales drumul antreprenoriatului fara a mai fi interesati de studii.
Bill Gates a renuntat la Harvard in anul 3 de studii, Steve Jobs a abandonat colegiul dupa doar un semestru, iar Mark Zuckerberg a renuntat, de asemenea, la studiile de informatica de la Harvard dupa numai doi ani.
Lasand la o parte cele cateva povesti de succes pe care le stim cu totii, educatia primita in scoala se poate dovedi a reprezenta cea mai importanta piatra de temelie in formarea tinerilor ca oameni de afaceri. Diploma poate fi complet inutila in anumite situatii, intr-adevar, insa educatia pe care primita in anii petrecuti in universitate este mult mai importanta. Petreci trei, patru sau chiar mai multi ani intr-un mediu intelectual care iti permis sa te dezvolti in asa fel incat sa poti realiza lucruri mai mari decat diploma pe care o primesti la finalul studiilor.
Evident, nu sunt putini nici cei care aleg sa renunte la educatia formala oferita de o universitate si sa isi indrepte atentia catre autoeducatie. Este si exemplul unor nume importante care au reusit in lumea afacerilor, precum Mark Zuckerberg, Steve Jobs, Michael Dell sau Richard Brenson. Desi au renuntat timpuriu la studii, toti au ales sa fie autodidacti. Iar asta se traduce prin multa pasiune si determinare, sete de cunoastere, multe carti citite si un scop clar in viata.
Nu in ultimul rand, trebuie luat in considerare si faptul ca nu totul poate fi invatat de unul singur. Urmand cursurile unei universitati poti invata lucruri care te vor ajuta in drumul tau catre deschiderea si dezvoltarea unei afaceri. In plus, urmand cursurile unei facultati vei avea sansa de a intalni si alti oameni cu aceleasi pasiuni ca ale tale si de a stabili legaturi cu acestia.
Ultimele NOUTATI
Piata imobiliara fierbe. Locuintele se vand ca painea calda chiar si la Cluj, unde preturile bat capitala
Firmele se sufoca! Creste numarul societatilor comerciale care de-abia se descurca cu facturile si platile
UniCredit si Alpha Bank isi unesc retelele de ATM: aceleasi comisioane pentru toti clientii
Cea mai rapida reteta de cozonaci! Ingredientele pentru 2 cozonaci mari si modul de pregatire pas cu pas
Masa de Paste, pe buget! Romanii sunt cu ochii dupa reduceri si au inceput sa aplice strategii de economisire. Tin de bani, ca sunt vremuri grele!
Top idei de afaceri care pot fi deschise in Romania cu 100.000 de euro
Partenerii nostri
Cum sa creezi un mediu de lucru eficient si placut pentru angajati
Conditiile primirii de interni. Cine poate avea calitatea de intern?
[Q&A] Accesul in REGES-online pentru angajatori si salariati. Raspunsuri de la specialisti
D101 Grup fiscal: Termen de depunere si aspecte importante
Ce cuprind notele explicative la situatiile financiare anuale
Observator la Alegerile Prezidentiale 2025: acreditare, drepturi si obligatii
Alegeri Prezidentiale 2025: Calendar, Candidati, Sondaje si Model sesizare in ziua votului
Tot ce trebuie sa stii despre pensia de handicap si insotitor: acte si grade de handicap
Te-ar putea interesa si
UniCredit si Alpha Bank isi unesc retelele de ATM: aceleasi comisioane pentru toti clientii
Cea mai rapida reteta de cozonaci! Ingredientele pentru 2 cozonaci mari si modul de pregatire pas cu pas