Eficienta si productivitatea sunt fara doar si poate doua dintre cele mai apreciate calitati pe care angajatorii le cauta la angajatii lor. Traim cu totii intr-o lume din ce in ce mai agitata, atat pe plan personal, cat si pe plan profesional, asa ca nu este de mirare ca uneori nu reusim pur si simplu sa ne mobilizam. De cate ori nu ti s-a intamplat sa iti incepi cu adevarat ziua de lucru abia in jurul pranzului?! Nu trebuie sa te sperii insa, cu siguranta asta nu inseamna ca ti-ai pierdut cheful de munca. Cel mai probabil insa, ai nevoie de ceva mai multa organizare!
Imbunatatirea performantelor la locul de munca nu inseamna in niciun caz sa stam peste program sau sa lucram de acasa in orele libere. Trebuie sa stim insa cum sa ne gestionam programul de lucru mai bine.
De asemenea, exista si cateva trucuri pe care ar trebui sa le luam in considerare daca ne dorim o zi mai eficienta din punct de vedere profesional.
In cele mai multe dintre dimineti, singurul lucru care ne motiveaza sa ne ridicam din pat este gandul ca ne asteapta o cafea fierbinte. Daca te regasesti in aceasta situatie si primul lucru pe care il faci dimineata este sa iti bei cafeaua, trebuie sa iti spunem ca este un obicei care iti face mai mult rau decat bine.
Potrivit explicatiilor date de specialisti, productia cortizolului, hormonul amplificator de energie, este la un nivel maxim in jurul orei 8:30. Consumarea unei casti cu cafea in jurul acestei ore nu face nimic altceva decat sa produca mai mult cortizol, ceea ce aduce un plus de stres si anxietate. Astfel, este de preferat sa lasam cafeaua pentru mai tarziu!
Nivelul de cafeina pe care il regasim in cafeaua pe care o bem depinde de o serie de factori, inclusiv de prospetimea boabelor de cafea, de tipul acestora si de modul in care este preparata. Cele mai consumate soiuri de cafea sunt Arabica si Robusta, cea din urma putandu-se lauda cu o cantitate dubla de cafeina in comparatie cu Arabica. Mai trebuie sa stii, de asemenea, ca acele cafele care au un proces de realizare mai rapid contin mai putina cafeina decat cele a caror preparare dureaza mai multe minute.
Apa este, de asemenea, extrem de importanta atunci cand vine vorba despre prepararea unei cafele, 98% dintr-o ceasca de cafea fiind apa. Astfel, specialistii recomanda intotdeauna folosirea apei filtrate pentru cafea!
Nu, nu am gresit, de aceasta data nu facem referire la celebrul cappucino pe care il stim cu totii! Beneficiile aduse de consumarea unei casti de cafea sau de un pui de somn sunt semnificative, insa putini sunt cei care stiu ca cele doua pot fi impreunate pentru a ne oferi un rezultat pe masura.
Potrivit unor studii desfasurate in Marea Britanie si in Japonia, bautul unei cesti de cafea inainte de a trage un pui de somn de numai 20 de minute iti poate da un boost de energie si te poate ajuta sa te concentrezi mult mai bine asupra lucrurilor pe care le ai de facut!
Ultimele NOUTATI
Avertismentul unui mare bancher roman: Oamenii nu mai au bani, firmele nu mai au bani! Semne de criza
Romania cheltuie mai mult decat incaseaza. Suntem ingropati intr-un deficit bugetar greu de acoperit!
Inflatia a inceput din nou sa creasca! Rata anuala a inflatiei a trecut iar de pragul de 5%!
Caldura si Confort Sustenabil: Cum Centrala pe Lemne si Centrala pe Peleti Iti Transforma Casa Intr-un Camin Ecologic
Diversificarea culturilor agricole: Idei moderne pentru fermieri de succes
Partenerii nostri
Cele mai noi MODIFICARI din legislatia muncii - explicate pas cu pas, de specialisti
Cumulul de functii: ce este, in ce conditii se realizeaza si reglementarile legale