Am intrat deja cu pasi repezi in al patrulea, si ultimul, trimestru din acest an. Deoarece pe lista de dorinte a multora dintre noi se afla dezvoltarea unui simt organizatoric mai puternic, ne-am gandit sa facem acest scurt ghid care te va ajuta sa incepi noul an cu dreptul.
Se spune ca „daca vrei sa-l faci pe Dumnezeu sa rada, este suficient sa-i spui planurile tale”. Cu toate astea, a te lasa in voia sortii, fara a-ti trasa macar cateva directii si scopuri, nu e tocmai o decizie inteleapta. Este bine sa ai scopuri precise si majore, pentru a sti pentru ce lupti, insa este la fel de in regula si sa iti stabilesti obiective cat mai simple. Important este sa iti creezi cateva repere, pentru a avea o directie clara.
Asadar, iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa iti stabilesti cele mai simple si sanatoase rezolutii pentru noul an:
Evita sa iti stabilesti obiective in mod arbitrar. Daca nu-ti doresti ca determinarea ta sa scada rapid, este indicat sa iti stabilesti obiective cat mai precise si aproape de realitate. Una din cele mai mari greseli pe care oamenii o fac este sa-si stabileasca obiective total nerealiste. Schimbarile majore nu pot aparea peste noapte, deoarece acestea necesita un intreg proces de pregatire si, mai ales, de mici evenimente care sa duca la rezultatul dorit. De exemplu, daca vrei sa te axezi mai mult pe siguranta sanatatii tale si a casei, poti incepe prin a analiza cateva asigurari disponibile pe piata. Pornind de la asigurarea nationala de sanatate de care beneficiezi lunar si de la asigurarea obligatorie pentru casa, poti stabili care sunt nevoile care nu-ti sunt acoperite si, astfel, sa cauti alternativele potrivite.
2. Gaseste o strategie pentru fiecare rezolutie
Dupa ce ti-ai stabilit obiectivele, este momentul de a te gandi la o strategie care sa te ajute sa le indeplinesti. Fara o strategie cat mai detaliata, sansele ca schimbarea dorita sa aiba loc sunt foarte mici. Asta deoarece o idee buna poate ramane la stadiul de idee, daca nu-ti stabilesti si un plan de bataie pentru a o pune in practica. Indiferent ca este vorba despre un business sau, mai degraba, de un obiectiv pe plan personal, stabileste cat mai repede si strategia pe care vrei sa o abordezi pentru ca acesta sa fie dus la bun sfarsit.
3. Tine cont de oamenii din jurul tau
Mediul in care traiesti este alcatuit, in cea mai mare parte, de oamenii care te inconjoara. Este foarte probabil sa iti doresti sa faci o schimbare majora in viata ta, dar cei din jurul tau sa nu fie la fel de incantati. Acest lucru poate atarna greu in luarea unei decizii clare si, mai ales, in punerea ei in practica. La fel de real este si faptul ca, atunci cand te simti sustinut de catre cei dragi, capeti o putere mai mare pentru a-ti indeplini visele.
De aceea, daca ai deja in plan un obiectiv major cu care stii ca cei din jurul tau nu vor fi tocmai de acord, trebuie sa iei in calcul doua variante: fie reusesti sa le schimbi perceptia despre lucrul respectiv, fie te ambitionezi si te bazezi doar pe propriile forte in acest proces. Atat timp cat rezultatul va fi unul bun pentru tine, cu siguranta ca si oamenii dragi din viata ta isi vor schimba, mai devreme sau mai tarziu, parerea.
Stabilirea unor obiective este un prim pas important. Insa, nu uita sa iti pastrezi determinarea si pe parcurs, stabilindu-ti strategiile necesare care sa te ajute sa-ti indeplinesti dorintele si, mai ales, sa stii care sunt oamenii care te vor sustine.
Ultimele NOUTATI
Masa de Craciun, "pe saracie". Romanii sunt nevoiti sa cumpere la suta de grame de Sarbatori
De ce nu trebuie sa speli rufele in ziua de Craciun? Superstitii care aduc ghinion in familie
Friptura de Craciun? De ce nu e bine sa speli carnea de porc inainte de gatire pericolul pe care multi il ignora
Masa de Craciun gata intr-o ora. Cum sa gatesti friptura de porc care se topeste in gura sfaturi de la bucatarii profesionisti
Partenerii nostri
Adaosuri variabile la salariu. Se vor inregistra in Revisal?
INS: Pensia medie lunara a crescut cu 6,4% in trimestrul III, ajugand la 2.582 lei
Angajarea persoanelor cu handicap. MASURI incepand cu luna ianuarie 2025
Casare partiala mijloc fix: Studiu de caz privind tratamentul contabil si fiscal
Declaratia unica: Din 2025, avem un Formular inteligent pentru Declaratia 212