Mai devreme sau mai tarziu, orice persoana traieste pe proprie piele un esec, fie pe plan personal, fie pe plan profesional. Esecul in sine nu este neaparat extrem de important, ceea ce ne defineste fiind de fapt modul in care alegem sa ne raportam la acesta. Uite trei povesti ale unor oameni de succes care s-au confruntat de-a lungul vietii cu o serie intreaga de esecuri si de provocari!
Despre Steve Jobs stie toata lumea ca a fost unul dintre cei mai de succes oameni din industria tehnologiei, insa drumul parcurs catre culmile succesului a fost presarat cu multe obstacole. Copil ilegitim al unui cuplu de studenti de la Universitatea din Wisconsin, Steve a fost adoptat in cele din urma de Paul si Clara Jobs. Dupa absolvire, Steve a vrut sa urmeze cursurile colegiului din Portland, insa nu a rezistat decat un trimestru, nereusind sa tina pasul cu standardele ridicate ale unitatii de invatamant.
A infiintat Apple Computer, o companie care s-a dovedit a fi de succes inca din primii ani de activitate. A dezvoltat apoi un nou proiect numit “Lisa”, care, de asemenea, s-a dovedit a fi de succes, insa a fost dat afara din cauza faptului ca era considerat “un manager prea temperamental”. Dezamagit si furios in legatura cu ce i s-a intamplat, Steve Jobs dezvolta MacIntosh, un computer care s-a vandut ca painea calda imediat dupa lansare.
Succesul MacIntosh nu a fost pe placul CEO-ului Apple, care a decis in cele din urma in anul 1985 sa ii retraga lui Jobs orice functie manageriala. Dupa succesul proiectului NeXT, Steve Jobs revine in functia de CEO al Apple abia in anul 1997, 12 ani mai tarziu.
Cu o avere estimata la peste 132 de miliarde de dolari in prezent, cofondatorul Microsoft este unul dintre cei mai bogati si mai de succes oameni din intreaga lume. Gates s-a facut remarcat inca din anii ’80, atunci cand impreuna cu Paul Allen a pus bazele unei revolutii in domeniul calculatoarelor. Initial, ideea celor doi nu era sustinuta de nimeni, Gates sustinand inca din acele vremuri ca “cipurile electronice vor deveni atat de puternice incat calculatoarele vor deveni un instrument care se va regasi pe fiecare birou in orice casa”.
Dupa doi ani de studii la Harvard, Bill Gates renunta la studii si infiinteaza compania Microsoft. In 1985, Microsoft lanseaza sistemul de operare Windows, iar zece ani mai tarziu, Bill Gates devine cel mai bogat om din intreaga lume, cu o avere estimata la aproape 13 miliarde de dolari.
Michael Jordan este unul dintre cei mai renumiti jucatori de baschet din istoria sportului mondial. Debutul lui Jordan in sportul de performanta nu a fost insa deloc usor, tanarul Michael fiind destul de mic de statura, motiv pentru care era respins in cadrul proceselor de selectie. Jordan a fost dat afara de la echipa de baschet, in liceu, insa nici acest lucru nu l-a facut sa renunte la pasiunea sa.
A ajuns cel mai bine platit baschetbalist al tuturor timpurilor si idol al copiilor din intreaga lume. La incheierea carierei, Jordan declara ca a ratat mai mult de 9000 de aruncari in toata cariera sa, si ca a pierdut aproximativ 300 de meciuri: “Am facut greseala dupa greseala in cariera mea si in cele din urma am reusit!”.
Citeste si: Testul de inteligenta care iti arata, in 3 minute, daca esti un geniu: raspunde corect la doar 8 din 10 intrebari
Ultimele NOUTATI
Ne-ar placea ca Romania sa fie reprezentata de Calin Georgescu pe plan international?
Cum sa faci cozonaci pufosi de fiecare data secretul pe care bunica nu ti l-a spus
De ce nu trebuie sa-ti fie frica de un credit de nevoi personale. Ghid pentru incepatori
Partenerii nostri
Adaosuri variabile la salariu. Se vor inregistra in Revisal?
INS: Pensia medie lunara a crescut cu 6,4% in trimestrul III, ajugand la 2.582 lei
Angajarea persoanelor cu handicap. MASURI incepand cu luna ianuarie 2025
Casare partiala mijloc fix: Studiu de caz privind tratamentul contabil si fiscal
Declaratia unica: Din 2025, avem un Formular inteligent pentru Declaratia 212
Nivelul normelor anuale de venit corespunzatoare unei camere de inchiriat pentru anul 2025
Te-ar putea interesa si