Motiunea impotriva lui Boc a picat, Codul Muncii a fost adoptat
codul munciilegislatieemil bocpremiermotiuneopozitievoturicenzuraproiectcurtea constitutionalacrin antonescuvictor pontapdlpnlpsdguvern
Motiunea de cenzura "Codul Boc-salarii mici, somaj mare, firme falimentate", a fost respinsa, miercuri seara, dupa ce nu a adunat numarul necesar de voturi "pentru"-236.
Au fost depuse 216 voturi. 212 voturi au fost "pentru" motiunea de cenzura si 4 "impotriva" documentului, transmite
Romania Libera. Numai cinci parlamentari ai puterii si-au exprimat optiunea prin vot.
Deputatul PDL Mircia Giurgiu a votat "pentru", argumentand ca proiectul Codului Muncii trebuie reanalizat in Parlament. Giurgiu declara la momentul respectiv ca este pregatit sa "activeze ca deputat independent", daca va fi demis, lucru care se va si intampla.
Liderii Opozitiei au anuntat ca noul Cod al Muncii adoptat va fi contestat joi la Curtea Constitutionala. Crin Antonescu, presedintele PNL a spus ca "aritmetica era previzibila". "Pana la urma, Romania va avea o guvernare normala, cu un prim ministru si cu un ministru de externe", a mai declarat Antonescu.
Emil Boc considera ca respingerea motiunii de cenzura "este o noua lupta castigata pentru reformarea statului", in contextul adoptarii noului Cod al Muncii. Boc nu se teme nici de hotararea Opozitiei de a contesta Codul Muncii la CC. Premierul a declarat ca pedelistul "rebel" Mircia Giurgiu va fi dat afara din partid.
Iata ce a declarat Roberta Anastase: "Rezultatul era de asteptat. Mai mult, avand in vedere numarul mic de voturi, putem considera ca Romania are nevoie de un nou Cod al Muncii." Parlamentarii PSD, PNL si PC au depus motiunea de cenzura "Codul Boc-salarii mici, somaj mare, firme falimentate" dupa ce Guvernul si-a asumat raspunderea pe Codul Muncii, in data de 8 martie.