Cele mai frecvente erori in aplicarea Codului Muncii - care sunt si cum pot fi evitate
codul muncii 2016erori legislatieresurse umane
Legislatia muncii din Romania poate pune probleme serioase de interpretare atat responsabililor HR incepatori, cat si managerilor cu experienta. Exista insa solutii la indemana Dvs. pentru cele mai frecvente erori in aplicarea Codului Muncii.
Managerii de Resurse Umane se confrunta zilnic cu situatii sensibile in care nu este deloc evident ce prevederi legale trebuie aplicate, sau cum trebuie sa fie acestea interpretate. Iata doar cateva exemple:
- Cand salariatii fac un curs de formare profesionala sambata, se considera ca presteaza ore suplimentare? Este o restrictionare a timpului lor de odihna?
(...vezi AICI>>>)
- Daca o salariata se intoarce mai devreme din concediul pentru cresterea copilului (inainte de expirarea celor doi ani) poate fi concediata?
(...vezi AICI>>)
- Poate fi conditionata demisia unui angajat de finalizarea unui proiect la care acesta tocmai lucreaza?
- Se pot cere despagubiri unui angajat pentru divulgarea de informatii confidentiale despre firma?
Lucrarea pe CD
Erori in aplicarea Codului muncii reuneste cele mai frecvente erori de aplicare a legislatiei muncii, impreuna cu solutiile competente propuse de 3 specialisti cu o vasta experienta.
Ghidul este structurat sub forma de studii de caz ce acopera o o gama larga de aspecte juridice, de la salarizare, pensii, somaj, pana la concedii si contributii.
In plus, beneficiati de informatii unice cu privire la:
- subtilitati legate de concedii, timpul de munca, pensie, indemnizatii, etc.
- spete extrem de sugestive din instantele de judecata
- clauze din CIM care nu au efect juridic, ci doar efect psihologic asupra angajatului
Completati-va cunostintele si invatati cum sa procedati pentru a evita erori serioase in activitatea zilnica>>>
Cunoasteti raspunsurile la aceste intrebari importante de legislatia muncii?
Formalitatile stufoase la angajare trebuie indeplinite si in cazul zilierilor?
Timpul in care angajatul nu munceste efectiv, dar se gaseste la dispozitia angajatorului, este considerat timp de munca?
Ce masuri legale se pot lua de catre angajator pentru prevenirea concediilor medicale fictive? Si cum se poate verifica daca un angajat care are certificat medical este bolnav conform certificatului?
Acum puteti afla raspunsurile la aceste intrebari, precum si la multe alte dileme intalnite frecvent in activitatea de HR. Raspunsurile sunt insotite de temeiurile legale, studii de caz si sfaturi practice.
Obtineti acces instanteu la solutiile oferite de 3 specialisti de calibru in legislatia muncii>>>