Cum se inseala statul: Exporturi fictive de marfuri, spalari de bani, TVA incasat ilegal
spalare de baniexport fictivrambursare tva
O grupare infractionala organizata din localitatea Strehaia, judetul Mehedinti, specializata in activitati de evaziune fiscala, fraude vamale si spalare de bani, avea, potrivit procurorilor DIICOT, ca finalitate obtinerea in mod ilegal a unor sume mari de bani de la bugetul de stat.
Gruparea a fost destructurata de politistii de frontiera din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Mehedinti - ITPF Timisoara, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. Mehedinti, informeaza un comunicat de presa remis duminica
Agerpres.
Au fost vizati noua cetateni romani: M. Nelu, in varsta de 38 ani, M. Verdeana, in varsta de 39 ani, M. Gheorghe, in varsta de 62 ani, R. Toma, in varsta de 42 ani, M. Marita, in varsta de 49 ani, T. Zamfira, in varsta de 44 ani, M. Duda, in varsta de 34 ani, M. Ion, in varsta de 40 ani si M. Zanfiruta, in varsta de 32 ani.
Acestia, cu domiciliul in Strehaia s-au constituit intr-un grup organizat ce avea drept scop achizitionarea fictiva de tabla silicioasa si transformarea acesteia in deseuri de tabla silicioasa.
Apoi, marfa era exportata fictiv si era incasata, in mod nejustificat, taxa pe valoarea adaugata de la bugetul de stat.
Prin exportul fictiv al cantitatii de 775,385 tone de deseuri de tabla silicioasa pe relatia Danemarca, cu destinatia de descarcare finala Mumbay — India, grupul infractional a 'spalat' suma de 1.019.782 dolari SUA si a prejudiciat bugetul de stat cu suma de 301.000 dolari SUA, precizeaza comunicatul citat.
Din cercetarile efectuate de catre politistii de frontiera judiciaristi mehedinteni, sub coordonarea procurorului D.I.I.C.O.T. Mehedinti, s-a stabilit faptul ca M. Verdeana, sotul ei M. Nelu si socrul ei M. Gheorghe, membrii ai grupului infractional si administratori ai unor societati comerciale, s-au aprovizionat fictiv cu tabla silicioasa de la 46 de firme fantoma din tara.
Acestia au transportat-o, tot fictiv, din localitatea Strehaia la o societate comerciala din Ramnicu Valcea al carui administrator era R. Toma, de asemenea membru al gruparii infractionale. Tabla silicioasa era transformata fictiv in deseuri de tabla silicioasa si era exportata tot fictiv, printr-o firma daneza, in India, avand ca destinatie finala portul Mumbay.
Foto: DIICOT.