Manager.ro Hands-on: HTC 7 Mozart cu Windows Phone 7
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Manager.ro Hands-on: HTC 7 Mozart cu Windows Phone 7
Manager.ro a testat modelul HTC 7 Mozart, terminal cu sistem de operare Windows Phone 7.
Telefonul este unul avansat si poate satisface chiar si cele mai exigente gusturi. Dupa cateva zeci de minute de utilizare a platformei WP7, daca nu as fi stiut ca e realizata de Microsoft, as fi putut baga mana in foc ca Google e autorul. Interfata este intuitiva, simpla si functioneaza foarte bine. Cel putin pe acest telefon. Au fost eliminate orice fel de setari inutile. Numai la iOS am mai vazut atata simplitate.
HTC 7 Mozart – caracteristici tehnice:
Tehnologie 3G: HSDPA - 7.2 Mbps; HSUPA - 2 Mbps
Greutate: 130 de grame
Ecran: S-LCD, diagonala 3,7 inci, rezolutie 480 x 800 pixeli, 16 milioane de culori
Tastatura: virtuala
Memorie: interna de 8 GB, 512 MB ROM, 576 MB RAM
Procesor: Qualcomm 1 GHz, chipset Snapdragon
Camera: 8 MP, rezolutie 3264x2448 pixeli, autofocus, Xenon flash, capabila sa inregistreze video la 720p - nu are camera secundara
Sistem de operare: Windows Phone 7
GPS: receptor A-GPS
Autonomie: in asteptare – pana la 435 ore in regim 3G; in regim de convorbire: pana la 6 ore si 40 de minute
Designul
Telefonul arata foarte bine si se adreseaza unui client pretentios, fie el om de afaceri sau un student cu bani pasionat de internet si retelele sociale. La Mozart iese in evidenta partea din spate a telefonului, asimetrica si realizata din aluminiu de calitate, care in mare parte este integrata in corpul telefonului si nu poate fi detasata. Exista doua colturi triunghiulare, realizate din plastic cu un strat cauciucat deasupra pentru o mai buna aderenta cu mana: cel care acopera slotul de cartela si lacasul bateriei (detasabil) si cel de peste camera (care este fix).
Cand extragi triunghiul din partea de jos a telefonului si nu ai manualul deschis la schema, ramai putin incuiat. Nu iti dai seama unde e bateria si nici slotul de cartela SIM. Ceea ce pare complicat se rezolva insa foarte simplu, dupa ce consulti carticica din cutia telefonului. Un mic mecanism de blocaj poate fi rabatat si bateria iese usor. Sub acest mecanism se afla slotul cartelei SIM.
Telefonul are doar trei butoane fizice: pentru volum, camera si blocare/deblocare. Difuzorul cu grila cromata, frumos desenat, ascunde sub el un indicator LED. In carcasa, care pare un monolit, sunt doar doua gauri: una pentru slotul de incarcare baterie/conexiune date micro USB si una pentru slotul audio universal de 1,5 mm.
Am o obiectie legata de marginile superioare ale telefonului, cele care incadreaza display-ul. Acestea sunt atat de ascutite incat daca treci mana cu rapiditate si aplici putina presiune peste ele, risti sa te tai destul de urat.
Camera
Cei 8 megapixeli ai camerei promit imagini de foarte buna calitate. Si intr-adevar capturile ies foarte bine, cu o singura conditie: sa nu fie lumina puternica din fata. In acest caz pozele ies putin arse in jurul zonei luminate surprinsa in imagine. Nici fotografiile realizate la lumina artificiala nu au o calitate care sa te dea pe spate. Iar paleta de setari a camerei e limitata. In schimb, capturile in aer liber ies foarte curate si realiste. La capitolul video nu am nemultumiri. Nu poti cere mai mult. Filmuletele inregistrate cu HTC 7 Mozart au o calitate foarte buna, HD.
Ecranul
Este unul dintre cele mai precise si clare pe care am avut ocazia sa le folosesc. Ecranul raspunde precis la comenzi iar culorile sunt vii. Tehnologia S-LCD ofera o reproducere mai buna a culorilor. Daca sunteti o domnisoara si aveti unghile lungi, nu va temeti: nu veti zgaria ecranul! Acesta este acoperit cu sticla foarte rezistenta Gorilla Glass. Desi are o diagonala mare, de 3,7 inci, ecranul este ingust. As fi preferat unul mai scurt si mai lat, precum cel de pe iPhone 4.
Sistemul de operare
Multa lume nu are la suflet Microsft. O considera o companie monopolista, care a uitat sa inoveze. Windows Phone 7 este dovada ca Microsoft stie sa vina cu produse noi de foarte buna calitate. Si nici nu avea cum sa nu faca un sistem de operare bun, atata vreme cat trebuie sa concureze cu fenomenele Android si iOS. Daca esti genul de utilizator de telefon caruia ii plac lucrurile simple si de calitate foarte buna, atunci WP7 este perfect pentru tine. Au fost eliminate toate setarile si functionalitatile care nu sunt cu adevarat necesare. In zece minute, fara sa mai fi pus vreodata mana pe un dispozitiv cu Windows Phone 7, iti vei seta telefonul sa arate si sa mearga exact asa cum doresti.
Sistemul de operare, cel putin pe aceasta platforma hardware, se misca excelent. Nu mi-a inghetat niciodata, nu am vazut erori si nici timpi de raspuns mari. Optiunile, la capitolul aplicatii, sunt aproape nelimitate, avand in vedere ca telefonul vine cu magazinul virtual Marketplace preinstalat: gasesti acolo aproape tot ce-ti pofteste inima, de la lanterna pentru momentele cand ramai fara curent, pana la poloboc, pentru atunci cand ai nevoie sa-ti asezi tablourile in pozitia perfecta.
WP7 se incarca repede dupa ce restartezi telefonul, capitol la care bate Android. Sa nu uit de browser. Usor de folosit si rapid, este unul din cele mai bune pe care le-am vazut pana acum. Poate doar Safari de pe iPhone iti mai ofera o experienta mai placuta. Din pacate nu vine cu un sistem de sincronizare a semnelor de carte (bookmarks) inclus.
Aplicatii
WP 7 vine la pachet cu tot ceea ce ii trebuie unui utilizator normal: player audio/video, suita Office, aplicatie foto si video, e-mail, calculator, calendar, precum si serviciu de sincronizare a contactelor. Cei care vor sa scoata mai mult de la telefon intra pe Marketplace, cu userul si parola de Windows Live. Gasesti acolo aplicatii care ofera zeci de mii de wallpaperuri si tonuri de apel, unelte, jocuri, programe de sanatate, de productivitate sau pentru comunicatie si retele sociale. Clar, 7.500 de programe nu sunt la fel de multe ca pe Apple App Store (400.000) sau Android Market (200.000), insa nici WP7 nu este pe piata de atat de multa vreme. Partea buna este ca in fiecare zi in Marketplace sunt adaugate 100 noi aplicatii.
Plusuri si minusuri
Imi plac: ecranul de calitate foarte buna, tastatura virtuala precisa, designul (mai ales al partii din spate), sistemul de operare, constructia precisa si tastele sensibile la atingere ca la LG Chocolate. Bateria se incarca complet in aproximativ o ora. Telefonul este foarte usor de setat. Include optiuni avansate pentru sunet: tehnologie Dolby Mobile si SRS Enhancement.
Nu-mi plac: faptul ca ecranul este lung si ingust, marginile ascutite ale partii frontale a telefonului, lipsa functiei copy/paste si a managerului de fisiere. Pentru legatura intre PC si telefon trebuie sa descarci softul Zune. Acesta are cerinte de sistem mari si nu functioneaza bine pe computere de generatie mai veche. Lipsesc inca aplicatii populare care nu au fost inca adaptate pentru platforma. Ex.: Google Sync sau Lookout.
*Telefonul testat este disponibil in ofertele Cosmote si Germanos.
Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.
Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special de mai jos?
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE
Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole
despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare,
Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special "E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"