Vertu Ti costa 7.900 euro si este fabricat in uzina companiei, situata in Church Crookham, Hampshire.
Dispozitivul are o carcasa din titan si ecran imbracat in safir, dar nu beneficiaza de 4G, a declarat designerul sau, Hutch Hutchinson.
Pana anul trecut, compania Vertu a fost detinut de Nokia; aceasta comercializa telefoane foarte scumpe, cu sistem de operare Symbian.
Vertu a ales insa Android, in defavoarea Windows-ului, deoarece sistemul de operare al Google are o cota de piata infinit mai mare decat rivalul de la Microsoft, a declarat CEO-ul Vertu, Perry Oosting.
"Trebuie sa faci parte din ecosistem", a spus Oosting.
"Smartphone-ul tau trebuie sa fie integrat cu alte dispozitive. Cred ca telefoanele cu Windows vor avea succes, dar deocamdata, ocupa o cota de piata redusa. In acest moment, Windows nu beneficiaza de acoperirea Android-ului - care are 60% din piata".
Seful echipei de design, Hutchinson, a precizat ca Vertu nu isi doreste sa devina un etalon tehnologic. "Vertu nu va fi niciodata revolutionar din punct de vedere tehnologic".
"Vertu dispune de o tehnologie relevanta si este fabricat manual - nu este un produs de rand".
Compania nu se concentreaza asupra publicului larg; la nivel global, exista doar 326.000 proprietari de Vertu, dupa zece ani de existenta a companiei.
"Nu producem multe telefoane si pretul reflecta acest aspect", a mai spus Oosting.
Fiecare telefon Vertu este asamblat manual. Numele si semnatura persoanei care a asamblat telefonul sunt inscrise cu ajutorul laserului in interiorul capacului care protejeaza SIM-ul.
Telefoanele Vertu pot fi cumparate din 500 de magazine, 70 din acestea fiind detinute de Vertu, in toata lumea.
Fiecare dispozitiv Vertu are un buton "de urgenta"; prin intermediul tastei, proprietarul poate lua legatura cu o echipa de experti, care ii ofera informatii diverse.
Vertu Ti cantareste 180 grame, fiind mai greu decat actuala generatie de smartphone-uri - Samsung Galaxy S3 cantareste 118 grame, iar iPhone 5, 112 grame.
Smartphone-urile Vertu sunt fabricate dupa principiul durabilitatii. Un Vertu ramane intact si functional, chiar si dupa ce a fost "calcat" de un camion.
"Oamenii cred ca safirul reprezinta doar o sticla polisata", a spus Hutchinson.
"Safirul protejeaza insa geamul ecranului. Singurul lucru care il poate zgaria este diamantul".
Vanzarile Vertu au crescut in ultimii zece ani, cu exceptia lui 2008, cand s-a prabusit Lehman Brothers.
China este cea mai mare piata pentru Vertu.
Alte branduri de lux care activeaza in zona smartphone-urile exclusiviste sunt Tag Heuer si Goldvish.
In ciuda acestor dispozitive excentrice, expertii spun ca piata se va orienta tot mai mult asupra smartphone-urilor ieftine.
Huawei a lansat recent un telefon cu Windows in Africa si exista zvonuri potrivit carora Apple ar putea prezenta o versiune mai accesibila a iPhone 5.
"Estimam ca pana in 2016, 31% din piata globala de smartphone-uri va fi formata din dispozitive ieftine", a declarat Ian Fogg, analist IHS, pentru
BBC.